Pomoć iz prirode: Zaštitite se od komaraca

Piše: I.J.

Osim neugodnog svrbeža i crvenila, ubodi komaraca mogu izazvati alergijske reakcije

 

Maslinovo ulje

Omiljena okupljališta komaraca su površine s vodom. Kako biste komarce otjerali, stavite posudicu s vodom i nekoliko kapi maslinovog ulja koje će biti neprimjetno, a nametljivce će odbiti.

 

Jabukovo sirće

Jedan od djelotvornih recepata protiv uboda je ispijanje jabukovog sirćeta. Tri kašike sirćeta pomiješajte s dva decilitra vode i po želji s malo meda. Vaša koža će ubrzo lučiti miris sirćeta, koji mogu osjetiti samo insekti i koji će ih odbiti.

 

Banana

Osim što je zdrava, banana je odlična za vašu kožu, a komarci je mrze. Bananu pojedite, a unutrašnjom stranom kore namažite dijelove ruku i nogu.

 

Lavanda

Miris lavande komarci ne mogu podnijeti. U maslinovo ili bademovo ulje nakapajte nekoliko kapi eteričnog ulja lavande i namažite tijelo.

 

Ulje čajevca

Zahvaljujući intenzivnom mirisu, efikasno pomaže u borbi protiv komaraca te smiruje mjesto uboda. Razblažite ga vodom, ulijte u bocu s raspršivačem i poprskajte kožu barem jednom dnevno.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti