Jednostavna panna cotta za lijeno popodne

Piše: Redakcija

Za pripremu izvrsnog deserta trebat će vam konzerva kokosovog mlijeka i omiljeno sezonsko voće!

Ako na polici u špajzu imate konzervu kokosovog mlijeka, iskoristite je za pripremu osvježavajuće panna cotte. Nećete potrošiti ni 15 minuta vremena, a usrećit ćete i sebe i najmilije.

Preporučujemo da je poslužite uz sezonsko voće, poput borovnica ili malina, ili brzinski voćni preljev. U slast!

Sastojci:

200 g kokosovog mlijeka

200 ml slatkog vrhnja

100 g šećera

1 paketić želatine u prahu

60 ml hladne vode

½ kašičice ekstrakta vanilije

 

Priprema:

Pomiješajte želatinu s hladnom vodom i pusti da odstoji pet minuta. Na laganoj vatri zagrijte mlijeko, slatko vrhnje i šećer. Miješajte dok se šećer ne otopi. Dodajte želatinu u mješavinu vrhnja i kokosovog mlijeka pa dobro promiješajte kako bi se rastopila. Maknite s vatre pa umiješajte ekstrakt vanilije. Prelijte u šest malih posudica, poput onih za souffle, pa ih pokrijte plastičnom folijom. Stavite u hladnjak na najmanje četiri sata, a najbolje preko noći. Poslužite rashlađeno, uz svježe voće ili pak voćni preljev!

Izvor: Miss7

(I.J.)

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti