Šest kultnih torbi posvećenih ženama koje su ih proslavile

Piše: Redakcija

Imati poznati potpis na torbi želja je svake trendseterice, a imati torbu sa svojim potpisom odnosno vlastitim imenom san svake poznate dame. Ovo su šest muza čiji je modni san postao stvarnost.

Jane  Birkin – Hermes

the.cut.com

Niti jedna torba nije uspjela dostići status kultne birkinice. Od 1981. godine kada je kreativni direktor Hermesa Jean-Louis Dumas nakon leta avionom osmislio najpoželjniju torbu svih vremena s preklopom i “sigurnosnim” remenom .

Glavni krivac za baš takav oblik torbe bila je Jane Birkin pored koje je sjedio u avionu i iz čije su slamnate torbe poispadale sve stvari nakon što ju je ugurala u pretinac iznad sjedala. Tako je trendovima neopterećena glumica i aktivistica postala dio globalne pomame ultrabogatih žena spremnih na modni dodatak čekati mjesecima.

Grace Kelly – Hermes

AFP

Ova tradicionalna francuska modna kuća, poznata prije svega po modnim dodacima izrađenima od kože, još je jedan model torbe posvetio poznatoj dami čiji je stil sinonim elegancije i ženstvenosti, Grace Kelly.

Model torbe “Kelly” dimenzijama je decentniji od birkinice te je za ručnu izradu jednog primjerka potrebno 18 sati. Dizajnirana je 1935. godine, ali punim je plućima zaživjela kada je princeza od Monaka njome sakrila trudnički stomak u vrijeme kada još nije bilo objavljeno da je u drugom stanju.

Sophia Loren – Salvatore Ferragamo

Jennifer Aniston i Katie Holmes ljubiteljice su jednostavne torbe “Sofia” s kratkom ručkicom posvećenoj filmskoj divi Sophiji Loren. Njezinom ljepotom i karakterom bio je opčinjen Salvatore Ferragamo te joj je posvetio torbicu čija se silueta, gotova kao i glumičina, s godinama nije mijenjala.

Alexa Chung – Mulberry

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alexa Chung (@alexachung)

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mulberry (@mulberryengland)


Kako poznato ime može biti spasonosna injekcija prihodu tvrtke, najbolje dokazuje TV voditeljica i manekenka Alexa Chung. Veliki i mali “Alexa” model prozvan njoj u čast činili su 30 posto ukupne prodaje modne kuće Mulberry koja je mudro iskoristila njenu popularnost 2010. godine te u različitim bojama dizajnirala ženstvenije verzije torbica inspiriranih muškim aktovkama.

Sarah Jessica Parker – Fendi

Vogue

U seriji “Seks i grad” Sarah Jessica Parker glumila je Carrie Bradshaw, ovisnicu o cipelama i torbicama. Jednu torbicu gotovo nikada nije ispuštala iz ruke – model “Baguette” modne kuće Fendi, koji je zahvaljujući tome učvrstio svoju poziciju na listi najpopularnijih torbi na svijetu.

 Brigitte Bardot – Lancel

Dok su ostale torbe izrađene od najrazličitijih vrsta kože, od nojeve do zmijske, Lancel je poštujući osviještenost Brigitte Bardot dizajnirao torbicu izrađenu od tvida i umjetne kože. Osim što se brend odlučio za tkanine zbog poštivanja glumičine predanosti borbi za prava životinja, zbog mekoće teksture lakše oslikavaju obrise zvijezdinih oblina. Vrckave kićanke ukras su koji asocira na pletenice koje je Brigitte obožavala nositi u vrijeme najveće slave.

Izvor:zadovoljna.hr

(Dž.S.)

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti