Ukusno i jednostavno: Neodoljiv kolač kojim ćete sve impresionirati

Piše: Redakcija

Mille-feuille je fantastičan kolač. Hrskavo lisnato tijesto u kombinaciji sa slastičarskom kremom i sočnim sezonskim voćem idealna je kombinacija za vruće ljetne dane.

Neka vas ne zavara njegov izgled mille-feuille ili kako ga Italijani zovu millefoglie nije nimalo kompliciran za napraviti. Gotove kore lisnatog tijesta, fina krema gotova za tren oka i omiljeno sezonsko voće sve su što vam treba za ovu slasticu impresivnoga izgleda.

Potrebni sastojci za 8 kolača:

2 komada lisnatog tijesta

šećer u prahu

šoljica voća po izboru: borovnice, breskve, maline, ribizli..

Za kremu

250 ml mlijeka

pola mahune vanilije

2 žumanjka

55 g šećera

20 g gustina

100 ml vrhnja za šlag

Priprema kreme

U mlijeko ubacite sastrugane sjemenke vanilije i dodajte praznu mahunu te zakuhajte. Kad mlijeko uzavre, izvadite mahunu.

U međuvremenu istucite žumanjke sa šećerom i dodajte gustin te dobro izmiješajte. U smjesu ulijte malo uzavrelog mlijeka i dobro izmiješajte da nestanu grudice te dodajte ostatak mlijeka. Smjesu dobro izmiješajte i vratite u lonac u kojem se kuhalo mlijeko te miješate na laganoj vatri dok se krema ne zgusne.

Prebacite kremu u drugu posudu i prekrijte plastičnom folijom da se ne uhvati korica te ostavite da se ohladi.

Priprema

Lisnato tijesto pažljivo izravnajte valjkom, pospite ga lagano šećerom u prahu te ga izbockajte viljuškom. Još jednom valjkom nježno pređite preko tijesta kako bi se šećer utisnuo.

Tijesto narežite na tri jednaka dijela te ga stavite na papir za pečenje i prekrijte još jednim papirom za pečenje. Na gornji papir stavite rešetku iz pećnice ili drugi pleh kako biste spriječili da se korice previše napuhnu.

Pecite ih na temperaturi od 200 stepeni oko 15 minuta, ali ih zadnjih 4-5 minuta otkrijte da dobiju zlatnožutu boju.

Izrežite ih na jednake pravokutnike, otprilike možete dobiti 4 po trakici. Ponovite isti postupak s drugim tijestom.

Na ohlađeno tijesto nanesite kremu pomoću slastičarske vrećice s nastavkom za punjenje te dodajte brorovnice, maline, ribizle ili komadiće bresaka. Preklopite s tijestom i ponovite postupak. Zadnju koricu ukrasite šećerom u prahu.

Pojedite ih što prije jer ako stoje tijesto neće biti hrskavo jer će pokupiti vlagu iz kreme.

Izvor:tportal

(Dž.S.)

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti