Kora lubenice će vratiti sjaj i hidratizirati kožu

Piše: Redakcija

Umjesto da bacite koru od lubenice, možete je iskoristiti za smoothie, desert, ili ju čak ukiseliti. I dok je ovo voće izvrsno zbog svojeg ukusa i svojstava za njegu kože, njena kora također je prepuna dobrobiti. Dakle, sljedeći put kada krenete bacati koru od lubenice, prisjetite se da ju možete iskoristiti tako da ju izrežete na kockice, zamrznete i pružite svojoj koži osvježavajući tretman.

Priprema:

Za početak, morat ćete izrezati lubenicu i odstraniti jestivi dio (odnosno pojesti ga).

Zatim narežite koru na komade i stavite je u blender te od nje napravite pastu.

Nakon što završite, smjesu izlijte u posudu za led i držite je u zamrzivaču nekoliko sati.

Izvadite jednu kockicu i nježno je utrljajte u kožu i na područje vrata. Ponovite to svaki dan.

Ovaj postupak je zaista jako jednostavan, a vjerovatno se pitate zašto baš moraju biti ledene kocke. Naime, kocke leda su, općenito, izvrsne za kožu. One održavaju izgled vašeg lica svježim i pomlađenim, a također mogu pomoći kod akni, bolnih bubuljica, crvenila i iritacije na koži. Također kockice leda su odlične za održavanje mladolikog lica. One mogu pomoći kod preranog starenja i pojave bora.

Jedna ledena kocka pirea od lubenice dnevno trebala bi biti dovoljna da pruži vašoj koži prirodan sjaj. Vjeruje se da kora od lubenice čini vašu kožu mekom i sjajnom, te da odlično vlaži kožu. Također djeluje i kao prirodni tonik. Uz to, ako imate masnu kožu i podložniji ste izbijanju akni, kora lubenice u obliku ledene kocke može eliminirati višak ulja s površine kože, a također i očistiti pore. Na taj način vaše lice može postati čisto redovitim korištenjem ove rutine.

Izvor:24.sata.hr

(Dž.S.)

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti