Ovaj trik za kosu u jednom koraku stvara savršenu neurednu punđu

Piše: Redakcija

Neuredne punđe odlična je svakodnevna frizura. One miču kosu s naših lica na elegantan, ali nonšalantan način, a mogu se upotpuniti trakom za glavu ili ukrasnom vrpcom ili ostati ležerni s nekoliko pramenova koji padaju oko lica. No, ono što nas muči je to što ta nonšalantna punđa često ne ispadne tako ležerno skupljena i to baš onda kada nam je to potrebno.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emma Chen (@emmachenartistry)


Često nam gornji čvorovi pola vremena neuredno strše, ili pak previše stegnemo kosu te izgleda puno masnija nego što zapravo jest, čak iako si je tek svježe oprala. Ili je punđa toliko sićušna i šiljasta da zapravo uopće ne izgleda lijepo. Pa ipak, to nas ne sprječava da svako popodne vežemo svoju kosu u čvor.

Srećom, na TikToku je postala viralna nova tehnika koja jamči savršeno postavljen, dovoljno neuredan gornji čvor svaki put. Quinty Mirjam de Vries , koja na platformi ima više od 44 miliona lajkova, pokazuje kako je jednostavan pokret zgloba sve što je potrebno za osiguranje savršene punđe. Vrijedi isprobati. Prvo, Quinty skuplja kosu u visoki rep, ali umjesto da je povuče do kraja, samo je provlači do pola kroz gumicu prije nego što uvije traku i prebaci kosu preko ruke.

@quintymirjamAntwoorden aan @maibou_ MESSY BUN TUTORIAL! | slow enough now? | ##hairtok ##messybuntutorial♬ Beggin’ – Måneskin


Cijeli postupak traje manje od 10 sekundi, što je još impresivnije kada shvatiš da ga je Quinty znatno usporila prema zahtjevima sljedbenika. Dakle, ovo bi bezbrižno mogli napraviti u 3-4 sekunde. Trebat će ti vrlo rastezljiva gumica za kosu kako bi omogućila pravi “zamah” zgloba. Nakon što savladate potez, sve što trebate učiniti da ga dovršite je ugurati sve labave krajeve, kao i izvući sve dijelove sprijeda, ako želiš neuredniji završetak.

Izvor:miss7

(Dž.S.)

Pročitajte još