Najluksuznije vile koje možete iznajmiti

Piše: Redakcija

Kada kažemo ultimativna travel fantazija, pomislimo na vile koje svojim izgledom, enterijerom i veličinom oduzimaju dah. Potpuno opremljene, gdje se posluga podrazumijeva – naravno.

Kuće poput dvorca, okružene nestvarnom prirodom, koje ste vidjeli na velikom platnu i možda pomalo i izmaštali, zaista postoje. A šta ako vam kažemo da ih možete i iznajmiti i uživati u svom tom luksuzu i ljepoti (samo za sebe)? Donosimo vam neke prijedloge:

Živite kao Medici na jezeru Como (Italija)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Villa_Balbiano (@villa_balbiano)

Uz iznajmljenu vilu na ovom čarobnom mjestu, dobićete i ekskluzivne čamac-taksiste, kako bi sa jezera mogli da uživate u istraživanju okolnih sela. Prijedlog za smještaj: Villa Balbiano, čija staza vodi direktno do centra grada.

Dočekajte zoru u stilu Onassisa na Mykonosu (Grčka)

Iako se na ovom ostrvu nalaze predivne kuće, glamurozna vila Aleomandra se prosto ističe svojom ljepotom. Ova građevina koja se prostire na 9000 kvadratnih metara. Posjeduje nekoliko terasa i bazena, đakuzija i kreveta na otvorenom,  kao i 10 spavaćih soba, a sve ovo je dizajnirao libanski arhitekta Patric Helou.

Objedujte poput vojvoda u Irskoj (Britanska ostrva)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lismore Castle (@lismore_castle)

Srećom po sve nas koji nemamo plemićki pedigree, Lismore Castle, dom vojvode od Devonshira dostupan je za iznajmljivanje. Nalazi se nedaleko od Waterforda i datira još iz 1170.godine kada su u njemu živjeli kralj John i Sir Walter Raleigh. U vasništvu vojvode je od 1753. godine.

Imaćete tu privilegiju da doručkujete irski doručak na istom mjestu na kom su to radili I JFK, Fred Astaire i mnoge druge poznate ličnosti. Osoblje koje će vas usluživati dok budete boravili u vili, nalazi se tamo dekadama, te će vas njihovo poznavanje historije lokaliteta dodatno oduševiti.

Glavni batler će vam rado zakazati razne aktivnosti dostojne jednog vojvode poput streljaštva, jahanja konja, golfa ili lova na losose.

Postanite baron maslinovog ulja u Luberonu (Francuska)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alain I. (@puyim)

Chateau des Agnes, građevina iz 17. vijeka, sa 10 spavaćih soba, nalazi se u idiličnom mjestu Luberon i ima sopstvenu proizvodnju prvoklasnog vina i maslinovog ulja. Ovde ste dobrodošli da malo “uprljate” ruke ako vas učešće u pravljenju intenzivnog ukusa ili hladno-cijeđenog ulja inspiriše.

Ako ipak niste za to, šef Lorenzo vas može odvestiu šoping, dok će se vaš batler Thierry postarati da vam je svako jelo savršeno posluženo na perfektno dekorisanom mjestu – bilo to polje lavandi, paviljon bazena iz 18.vijeka ili pak maleno privatno ostrvo u sred jezera, okruženo labudovima.

Osjetite život bosonogog miljardera u Trancosu (Brazil)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MAHNAI (@mahnai)

Pet stotina milja udaljen od Ria, Trancoso je naljepši Brazilski gradić kraj obale. Ovo pecaroško mjesto poznato je po plažama snježnobijelog pijeska, umjetničkim galerijama i rustic-chic restoranima gdje se multimilijarderi pretvaraju da su pecaroši.

Omiljen je i poznatim ličnostima za proslavljanje novogodišnje noći, kada je sve u znaku glamura, ali inače se svi kreću bosonogi u svojim kupaćim kostimima – i to je šarm ovog mjesta.

Trancoso je idealan da na pravi način osjetite brazilski beach life. To ćete najbolje postići iznajmljivanjem vile u starom dijelu grada. Trancoso Villa 17 ima sve što će vam trebati: 5 spavaćih soba, osoblje koje broji 8 ljudi – uključujući i bejbisiterku ako želite da partijate čitave noći.

Izvor: Harpersbazaar.rs

(L. M.)

 

 

 

Pročitajte još