Ove modne komade ne nose žene koje imaju stila

Piše: Redakcija

U modi pravila odavno ne postoje, ali određeni komadi ipak ne bi smjeli da se nađu u garderoberu žene od stila, kažu modni stručnjaci.

Uske i prekratke majice

Nekada se odlučimo da kupimo gardeobu za broj manju, nadajući se da ćemo uskoro moći da stanemo u nju, a s druge strane, nekada kupimo mnogo veći broj jer je jedino on bio dostupan i tu pravimo veliku grešku. Ukoliko vam je garderoba mala, previše uska ili kratka odavat ćete utisak žene koja ne zna šta znači dobar stil.

Odjeća sa istaknutim imenom brenda

Poznati brendovi su svoje logotipe rado stavljali na odjeću i modne dodatke, ali ako pitate modne stručnjake, ovakvi komadi su daleko od dobrog stila. Ukoliko imate sličnu garderobu u ormaru, odmah je izbacite.

Najlonke u boji kože

Za većinu modnih stručnjaka ovaj odjevni komad već dugo je na lošem glasu. Iluzija golih nogu za njih je nepoželjna i smatraju da prednost moramo da damo najlonkama u drugim bojama.

Štikle “neboderke”

Previsoke štikle, a naročito one sa platformom nikad nisu dobra opcija. Najbolje obučene žene na svetu igraju na kartu elegancije.

Izvor: Stil.kurir.rs

(A. K.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti