Kremasti rižoto koji se topi u ustima

Piše: Redakcija

Rižoto je ukusno i  fleksibilno jelo koje se može pripremiti od različitih namirnica – mesa, ribe i povrća uz nezaobilazni naribani sir.

3. U lonac ubacite arborio rižu i lagano je tostirajte oko jedne minute u zagrijanom loncu uz stalno miješanje.

4. Dodajte bijelo vino i kuhajte sve zajedno oko dvije do tri minute dok alkohol ne ispari.

5. Malo po malo ulijevajte pripremljeni temeljac u rižu uz često miješanje. Kada riža „popije“ svu tekućinu dodajte još.

6. Ponavljajte taj postupak dok niste potrošili sav temeljac, a riža se nije skuhala do kraja (riža bi trebala biti al dente). Za to će vam biti potrebno oko 20 do 25 minuta termičke obrade na laganoj temperaturi.

7. Pri kraju kuhanja u rižu dodajte komadić maslaca i naribani parmezan, posolite i pobiberite po želji, a sve zajedno ukrasite s malo svježeg peršuna.

8. Poslužite toplo uz salatu po želji.

(A. K.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti