Isprobajte nekoliko make up trikova koji će vas u trenu pomladiti

Piše: Redakcija

Vizažisti su složni da se način šminkanja mora prilagoditi kako godine prolaze jer ono što je dobro izgledalo kad smo imali 20-ak neće dati isti efekt kad zagazimo u četrdesete.

Koža mijenja svoju strukturu i s godinama postaje sve isušenija s vidljivijim borama što znači kako njega i make up zrele kože zahtijeva posve drukčiju rutinu.

Evo o čemu morate voditi računa prilikom svakodnevnog šminkanja:

Kvalitetna podloga

Zaboravite na teške pudere jer će bore biti samo još dodatno naglašene te radije birajte prozračnije varijante poput BB ili CC krema ili pudere koji daju pomlađuući glow efekt.

Oči

Dramatična tamna sjenila ili previše olovke na donjem kapku nikako nisu dobra ideja. Kako starimo naše se lice ‘povlači’ prema dolje pa je potrebno to vizualno korigirati. Kako biste izgledali svježije i time mlađe, obavezno počinite koristiti uvijač za trepavice – bit ćete iznenađeni efektom uz naravno maskaru. Na zrelijoj koži sjajno izgledaju i sjenila u prirodnim tonovima. Victoria Beckham ima genijalan trik kako bi oči učinila većima i izražajnijima – na donji kapak nanosi bijelu olovku koja u trenu ‘otvara’ pogled. Isti efekt dat će i olovka u bež nijansi samo pripazite da je vodootporna.

Usne

Kako starimo i naše usne postaju nažalost sve tanje. Stoga koristite ruževe neutralnih boja ili sjajila prirodnih nijansi, a tamnije ruževe ma koliko god bili cool i popularni radije zaobilazite.

Obrve

Obrve su ukras na svakom licu, no mogu nas i postarati. S godinama postaju sve rjeđe, a čak se pojavljuju i prve sijede. Zato obrve morate pažljivo stilizirati i oblikovati te ako je potrebno, dodatno ih naglasite olovkom, sjenilom ili specijalnim gelom za obrve. To također pouzdano skida ‘godine’.

Rumenilo

Ukoliko niste imali običaj koristiti ovaj make up proizvod, vrijeme je da to promijenite. Samo mrvica rumenila na jagodicama može vas pomladiti u trenu. No oprez, bitno je ne pretjerati s količinom, zato rumenilo nanosite ispred ogledala pod prirodnim svjetlom. Zreloj koži više odgovaraju rumenila u kremi ili gelu.

Izvor:tportal

(Dž.S.)

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti