Do postojanog ruža u nekoliko koraka

Piše: I.J.

Posljednje o čemu se želite brinuti kada ste na dejtu ili poslovnom sastanku jeste nezgodna mrlja od ruža. Donosimo savjete svjetskih šminkera kako do besprijekornih usna cijelog dana

 

Piling i hidratacija

Piling usana je korak broj jedan u njezi, a onaj koji svi beauty ljubitelji preporučuju jeste sa šećerom. Kada nanesete piling, ostavite kratko da odstoji, a zatim ga uklonite vlažnim peškirom. Nakon pilinga na usne nanesite hidratantni balzam, kako bi sačuvale svježinu.

 

Priprema je pola posla

Prije nanošenja ruža na usne nanesite primer, koji će poslužiti kao temeljni prelaz, ali, ukoliko vam usne nisu izrazito suhe, nije neophodan. Za one koji su skloni ispucalim usnama, primer je definitivno izbor broj jedan, koji će osigurati besprijekoran izgled.

 

Olovka za usne

Profesionalni make-up artisti preporučuju podlogu za usne, kako boja ne bi izblijedjela. Cijeli trik leži, zapravo, u pravilnom nanošenju olovke, a savjet koji svi rado dijele jeste da usne potpuno ispunite olovkom te osigurate savršenu boju usana, koja ne samo da oduševljava već i traje. Također, bitno je izabrati olovke koje pružaju svježinu, hidrataciju i vodootpornu boju.

 

Setirajte puderom u prahu

Tajni trik kojim se služe sve svjetske face jeste setiranje ruža puderom u prahu. Samo mala količina je dovoljna da osigura postojanost ruža i izbriše prijelaze koji znaju smetati. Međutim, kako savjetuju, ukoliko imate suhe usne, izbjegnite ovaj korak, kako ne biste dodatno isušili boju.

 

Pročitajte još