Uz ove savjete vaš će dnevni boravak izgledati skladnije i ugodnije

Piše: Redakcija

Svjetski dizajneri interijera do sada su se nebrojeno puta suočili s uređenjem prostorija različitih funkcija, a njihovi primjeri pomažu nam u pronalasku dobitne formule kada je riječ o uređenju velikog dnevnog boravka.

Stvorite granice tepihom

 

View this post on Instagram

 

A post shared by West of Main Design (@westofmain)


Velikim prostorijama, a posebice onima otvorenog tlocrta, nedostaju granice koje čine zidovi. Stvaranje razlike između pojedinih dijelova prostorije pomaže u stvaranju sklada. Kada govorimo o dnevnom boravku, navedeno se najbolje postiže velikim tepihom koji će ga vizualno odvojiti od blagovaonskog dijela ili kuhinje u prostoru otvorenog tlocrta.

Budite odvažni s dizajnom

I dok manji prostori mogu djelovati kaotično zahvaljujući upečatljivom dekoru, uzrocima i bojama, velike prostorije s lakoćom podnose iste elemente. U moru uzoraka, boja i tekstura kojima se planirate pozabaviti u velikom dnevnom boravku, dizajneri interijeri savjetuju da birate one koji će se nadopunjavati u prostoru.


Obratite pažnju na rasvjetu

Kao i u svakoj prostoriji u domu, rasvjeta u dnevnom boravku također ima važnu ulogu. Dizajneri interijera sugeriraju da uz njenu pomoć osigurate to da vaše dizajnerske ideje u prostoru dobro izgledaju iz svih kutova.

Dva kauča umjesto L-garniture

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amy Bartlam (@amybartlam)


Ugradbeni elementi u dnevnom boravku

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mike Chajecki (@mike_chajecki)


Ugradbeni elementi mogu zauzeti puno prostora, ali višak mjesta čini idealne uvjete za uklapanje namještaja prilagođenog dizajna, poput polica i ormara koji će istovremeno sakriti sve tragove električnih kabela i poslužiti kao izvrsno mjesto za isticanje omiljenih dekoracija.

Više prostora za sjedenje u dnevnom boravku

Ako dio predviđen za sjedenje u dnevnom boravku nije dovoljan, dizajneri interijera savjetuju da stvorite još jedan koji će se od glavnog razlikovati dizajnom.

Igrajte se proporcijama

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KRIS TAMBURELLO (@kris_tamburello)


Ako se možete pohvaliti velikom kvadraturom dnevnog boravka, dizajneri interijera savjetuju da se poigrate proporcijama i u prostor uklopite predmete koji će ga produžiti. Duguljasti komadi namještaja, poput stolića, kauča ili ormarića, naglasit će već dovoljno prostoran dnevni boravak.

Budite pripremljeni za dolazak gostiju

Veliki dnevni boravak i zabava idu ruku pod ruku. Budući da znate da će se vaš preveliki prostor brzo napuniti prijateljima i obitelji, dizajneri interijera predlažu da uvijek imate pri ruci dodatna mjesta za sjedenje za goste, poput manjih stolica ili taburea koje ćete lako pospremiti kada se ne koriste, a zauzvrat će se vaši gosti osjećati kao kod kuće čak i ako je prostor na kauču ograničen.

Igrajte se teksturama

Kako bi velika prostorija kao što je dnevni boravak skladno izgledala, igranje teksturama uvijek je dobra ideja prema mišljenju dizajnera interijera. Zelenilo u kombinaciji s različitim vrstama tekstila i prirodnim elementima poput drva ili betona čini to da se prostorija doima ugodnijom.

Izvor:tportal.hr

(Dž.S.)

 

 

Pročitajte još