Šta uraditi kada muškarac prestane da zove i šalje poruke

Piše: Redakcija

Jedna od situacija koja često dovodi do frustracija jeste nejavljanje partnera. Moderne ljubavne veze često su pune raznih igrica i taktika, što zapravo dovodi samo do frustracija i nezadovoljstva. Sve bi bilo jednostavnije i lakše kada bismo iskreno i otvoreno govorili i pokazivali svoja osjećanja.

To se može dogoditi nakon svađe ili rasprave, a u nekim slučajevima događa se da partner iznenada prestane da se javlja. Ovdje nije riječ o neodgovaranju na poruku od par sati, uslijed obaveza ili tehničkih problema, već od nekoliko dana.

U glavi osobe koja čeka odgovor na poruku ili poziv počinju da se premotavaju razna scenarija. Postoji i manipulativna tehnika koja se sve više koristi u vezama nakon svađe, a to je manipulativna tišina. Situacija u kojoj nakon rasprave partner više sa vama ne komunicira. Šta uradditi kada ne odgovara na potruke i pozive.

Ne “bombardujte porukama”, već pošaljite mu jedostavnu poruku da želite da razgovarate sa njim. To će biti dovoljno da mu date do znanja da ste otvoreni za komunikaciju i da čekate njegov odgovor. Ne pišite mu na sve moguće mere i ne kontaktirajte sve njegov eprijatelje.

Nemojte samo sjediti, čekati i razmišljati o poruci ili pozivu. Ne gledajte stalno u telefon, već se posvetite aktivnostima koje će vam zaokupirati pažnju.

Ukoliko se čujete i dalje osjećate nelagodnot, rezervisanost i ljutnju, najbolje je da dogovorite sastanak uživo i da otvoreno razgovarate o problemu i zaključite kao i da li ga možete riješiti.

Kada se muškarac već duže vreme ne javlja, a znate da je dobro, prihvatite gubitak i nastavite dalje. Počnite da se bavite sobom, jačanju volastog amopouzdanja i radite stvari koje vas čine radosnim. Oni kojima nije suđeno da budu deo vašeg života, u njemu neće ni ostati. Zaslužujete samo pravu ljubav, iskrenost i poštovanje, a nejavljanje na telefon i bježanje od problema znak je slabosti i emotivne nezrelosti, a složićete se da takav partner i nije za vas. Zavolite sebe, cijenite svoje biće, jer kada razvijete zdravu ljubav prema sebi, lakše ćete stvarati i kvalitetnije odnose.

Izvor:superzena

(Dž.S.)

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti