Danny Glover: Kada otvorimo srce, otvorili smo i um

Piše: Redakcija

Gdje god je tokom gostovanja na SFF-u išao, holivudski glumac Danny Glover nosio je široki osmijeh. Ipak, najviše nas se dojmio onaj koji je imao u vrijeme druženja s djecom, učesnicima Sportskih igara mladih. Glumac kojeg ovdašnja publika zna po ulogama u filmovima “Smrtonosno oružje”, “Boja purpura”, “Dreamgirl”, “To sleep with anger” i mnogim drugim, već godinama je UNICEF-ov ambasador dobre volje, a u Sarajevu je ovom prilikom podržao kampanju “Govorimo o mogućnostima”, koju su pokrenuli Delegacija Evropske unije u BiH, UNICEF i USAID, s ciljem podizanja svijesti i promjene stavova i djelovanja opće javnosti prema djeci s poteškoćama i njihovim porodicama.
Nakon što je s djecom odigrao dvije partije “između dvije vatre” pozdravio se s mališanima, ostavivši im poruku: “Kada otvorimo srce, otvorili smo i um”.

A nakon mališana, Danny je svoje srce otvorio i novinarima okupljenim oko programa “Na kafi sa…”. Govorio je o svom djetinjstvu, odrastanju, obrazovanju, prvim glumačkim koracima… i ljudima koji su otvorili njegov um.

Kompletan tekst možete pročitati u printanom izdanju magazina “Azra”, broj 861

Pročitajte još