Završen 19. Sarajevo Film Festival: Najljepše haljine crvenog tepiha

Piše: Redakcija

Martina Konaković

Crna raskošna haljina za kraj

Martina Konaković, direktorica kompanije i uspješna poslovna žena, s pravom se može nazvati i bh. dama s najviše stila. Martina nam je svima održala dobru lekciju kako trebaju izgledati zvanice na crvenom tepihu. Devet dana Festivala iskoristila je za promoviranje isključivo bh. dizajnera: Belma Tvico-Stambol, “Kaftan Studio”, Nina Varga, Amna Kunovac, Anida Kapo… a njeni outfiti, i dnevni i večernji, svakog modnog znalca bi ostavljali bez daha. Šlag na torti je, ipak, sačuvala za kraj – raskošnu crnu toaletu, prekrivenu Swarovski kristalima, koju potpisuje Belma Tvico-Stambol.

– Belma je materijal za ovu haljinu kupila u inozemstvu, a haljina je nastajala skoro godinu dana. Ona je, zapravo, njeno master djelo. Kad sam je vidjela, znala sam da će zauvijek završiti u mom ormaru. Haljina nije namjenski krojena za SFF, mislim da se i Belma iznenadila kada ju je vidjela na crvenom tepihu – kaže Martina.

Severina Vučković

Zelena haljina by Stella McCartney

 Severini nije prvi put da se prošeta sarajevskim crvenim tepihom i svaki put bi se potrudila da njena haljina govori više od nje same. Tako je bilo i ovog puta, izabrala je zelenu haljinu s metalnim pojasom koju potpisuje Stella McCartney. Severina je haljinu kupila u Dubrovniku, a kako joj je bila preduga, spas u posljednji čas pružila joj je bh. stilistica i dizajnerica Nermina Varešanović, koja ju joj je ručno skratila. Nermina je ovu priliku iskoristila da pjevačicu upozna s radom našeg modnog udruženja “Modiko”. Inače, Severinina zelena haljina na zvaničnoj stranici Stelle McCartney košta 5.180 dolara.  [nggallery id=117]

Pročitajte još