Kao iz bolivudskog filma: Magija indijskih palača u vašem domu

Piše: L. M.

Bogatstvo boja, uzoraka, oblika i materijala može vas očarati. Indijski stil bi mogao biti jako intenzivan ukoliko želite cijeli dom urediti u tom dizajnu, stoga je najbolje usmjeriti se na detalje, materijale i poštivati mjeru.

Indijski stil u dizajnu interijera ne podrazumijeva samo stvari i namještaj, već i duhovni ambijent, arome i mirise u vašem domu. Ovo je dobra vijest posebno za ljubitelje indijskog tamjana. Ako vam se, ipak, tamjan čini previše intenzivan, fokusirajte se na mirisne svijeće s egzotičnim aromama.

Kombinacija boja u indijskom stilu je prilično raznolika, dok su najpopularnije boje nacionalnih ukrasa i motiva. Zidne ploče i tepisi (uglavnom ručno izrađeni) prikazuju stvarnosti antike ili moderne. Upečatljiv detalj unutrašnjosti su valjci ili brojni mali jastuci s raznobojnim ukrasima. Umjesto prekrivača često se koriste tepisi ili tkanine ručne izrade.

Za spavaću sobu namještaj indijske tisovine smatra se najboljim rješenjem. Vrlo je izdržljiv, udoban i prefinjenog izgleda, ali vrijedan je ne toliko u kvalitetnom drvu, koliko u svom veličanstvenom dizajnu. Široka nadstrešnica daje unutrašnjosti doista orijentalni izgled. Važno je samo zapamtiti da kategorično ne preporučuje postavljanje kreveta u središte sobe.

Mnogo sunca i svjetla neizostavan su dio ovog stila. Ogromni prozori, vrata koja vode iz spavaće sobe direktno u uređeno dvorište ili balkon, daju sobi cjelovit izgled, vizuelno povećavaju volumen prostorije.

Ako odlučite organizirati interijer u indijskom stilu u svom domu, morate razmišljati o detaljima. Dopadljive sitnice koje ste donijeli ili dobili s putovanja u Indiju, izgledat će korisno, kao i one koje ste kupili u specijaliziranim prodavnicama, poput elegantnog kovčega od bjelokosti, urednih Budinih figurica ili posebnih podmetača za tamjan i mirisne svijećnjake.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti