Evo kako da vizuelno povećate usne

Piše: Redakcija
Živimo u vremenu kada žene imaju mnogo toga da kažu, a usne su sredstvo izražavanja njihove moći i osećanja. Otkrijte kako da vaše usne izgledaju privlačnije nego ikad.

Kako da usne izgledaju sočno?

Sjaj za usne reflektuje svjetlost i čini da usne izgledaju sočnije i punije. Ove godine sjaj za usne se dinamički vratio, dajući još intenzivniju sjajnu teksturu, poput ogledala, dok se nove napredne formule ne lijepe za usne i duže traju. Ako želite intenzivniju kombinaciju boja u kombinaciji sa sjajnim rezultatom, radije koristite tečni karmin.

Kako kožu usana učiniti mekanom?

Koža usana je tanja i osjetljivija na suhoću i pucanje od kože lica, pa bi trebalo da usnama pružite specijalizovanu njegu. Prije nanošenja hidratantne kreme, uklonite mrtve ćelije pilingom, a zatim nanesite hranjiv balzam za usne.

Kako postići savršen svakodnevni, nude izgled?

Za svakodnevni izgled, nanesite malo kreme za oči ili specijalizovanu kremu za usne protiv starenja na konturu usana. Nastavite sa ocrtavanjem bež-ružičastom olovkom i nanesite karmin u nude tonovima.

Dodatni volumen na usnama

Da li ste znali da volumen usana počinje da se smanjuje nakon što napunimo 18 godina? Nakon tridesete, uključite u svoju rutinu proizvod protiv starenja za područje usana. Takođe možete vidjeti trenutni vidljivi efekat ulaganjem u tretmane, poput injekcija hijaluronske kiseline. Konačno, ruževi u metalik nijansama daju impresivne performanse boja i dodatni volumen usnama.

Koju nijansu treba da preferirate na usnama?

Svijetle nijanse laskaju usnama, ali i ukupnim crtama lica. I tajna da usne izgledaju punije: nanesite svetliju nijansu iste boje na gornju usnu i tamniju na donju.

Izvor: Zenskimagazin.rs

(L. M.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti