Iz mamine kuharice: Pogača s tikvom i makom

Piše: Redakcija

Stigla je sezona tikvi, tikvica, buča… U brojnim domovima ovih dana zamirisat će fina jela upravo s ovim povrćem, a u nastavku vam donosimo recept za pogaču s tikvom i makom.

Sastojci:

– lisnato tijesto (kupljeno, a još bolje domaće)

– 1 kg buče (mlade tikve)

– 200 g mljevenog maka

– 250 ml mlijeka

– 4 kašike šećera

– 400 ml kiselog vrhnja

– malo maslaca

– 1 jaje

– šećer u prahu

Priprema:

Mlijeko s dvije kašike šećera kuhajte za fil. Još dok je kipuće umiješajte mak i ostavite da se ohladi. Dodajte kiselo vrhnje i dobro ocijeđene naribane tikve. Dodajte 2 kašičice šećera. Razvucite lisnato tijesto, malo pouljite, rasporedite fil i zarolajte pogače. Premažite ih otopljenim maslacem, te premazom od vrhnja koje ste prethodno pomiješali jajetom. Pecite u zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta. Pečene pogače posipajte šećerom u prahu. U slast vam bilo!

 

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti