3 savjeta Helen Mirren za bolji život

Piše: Redakcija

Helen Mirren tokom lockdowna se svakodnevno šminkala, jer joj popravlja raspoloženje i u tome uživa, a nakon karantene je doista koristila svaku priliku za dotjerivanje i nošenje predivnih kreacija. Dominirala je crvenim tepihom na filmskom festivalu u Cannesu, prošlog je mjeseca plesala na kiši usred Venecije s kolegom Vinom Dieselom u impozantnoj D&G haljini, a u Parizu prošetala pistom za L’Oreal u glam-punk looku.

Slavna glumica redovno pokazuje kako život ne samo da ne treba usporiti kada dođemo u određene godine, već je pun mogućnosti – ako smo ih spremni prihvatiti i za njih raditi. U svojim sedamdesetima ona utjelovljuje samopouzdanje i energiju kojom bismo voljeli zračiti, a koje su njene tajne i savjeti za bolji život, otkrila je za Vogue.

Budite otvoreni

Mirren nas podsjeća da ne smijemo dozvoliti nesigurnostima da nas paraliziraju, već se trebamo odvažiti, ali i svako toliko pogledati na našu okolinu iz pozicije nekoga ko ju promatra prvi put – kako bismo iskusili magiju onoga što nas okružuje. ‘Pričajte s ljudima, budite otvoreni’, poručuje Helen Mirren.

Prihvatanje samih sebe

„Imam bucmaste obraze i uvijek sam ih uvlačila. Ali ne možete uvlačiti obraze i smijati se istovremeno – to je nemoguće! Pa se nikad nisam smijala. Zatim sam otkrila da je zapravo lijepo smijati se otvoreno i slobodno, ne mali sramežljivi osmijeh, već veliki“, priznaje Helen Mirren koja na većini fotografija pršti od veselja. Osim toga, Mirren je velika pobornica sijede kose i ohrabruje žene da se ne trude zadovoljiti neke nametnute standarde ljepote, već da rade ono što im je ugodno: ‘Sijeda kosa bi se trebala poticati – što ne znači da se ne možete poigrati sa svojom kosom, jer je važno kako se osjećate.’

Zdravlje dolazi iznutra

Mirren ističe da treba voditi računa o prehrani – naći režim koji nam odgovara, jer ono što unosimo u organizam itekako utječe na ono kako se osjećamo. A ne treba zaboraviti na vježbanje u kojem je najvažnija ustrajnost. Helen Mirren priznaje da je lijena osoba, ali redovno vježba, 12-minutnu rutinu vježbi za kanadski Air Force: ‘Ništa ekstremno, ali trebate to raditi svaki dan. To je dobar početak jer sve ima veze s preuzimanjem kontrole nad sobom.’

(S.P.)

Pročitajte još