Oversized sakoi koji će izgledati besprijekorno tokom jeseni

Piše: Zerina Tihic

Dok oplakujemo kraj ljeta, ne možemo a da se ne uzbudimo zbog jesenskih modnih kombinacija. Jesen sa sobom uvijek donosi dašak inspiracije i boja koje se savršeno uklapaju u vremenski prijelaz dva godišnja doba. Tačnije, jedan od naših omiljenih prijelaznih komada za ovu sezonu je oversized sako.

Ne samo da izgledaju jednostavno, već se mogu nositi i na gotovo sve. Tražite li elegantne neutralne, klasične crne boje,  inspirirane radnom odjećom ili istaknute boje, pronašli smo za svakoga ponešto iz naših omiljenih high street brendova. Od H&M-a do & Other stories-a i ASOS -a do Zare, donosimo 6 najboljih oversized sakoa ove sezone.

Mango oversized sako, sa sitnim karo dezenom idealan je za dnevni look koji želite postići ove jesesni. Sa klasičnim krojem ne možete pogriješiti a boja je vrlo jednostavna za uklopiti sa ostatkom odjevne kombinacije.

Other stories sako je deblji u odnosu na prethodni. Vuneni materijal nas drži toplim već pri kraju jeseni, tako da je idealan za svježija jutra i hladnije večeri.

Oversized sako iz H&M-a najbolje je kombinovati pri večernjem izlasku ili poslovnom sastanku. Sako je najbolje uspariti sa istobojnim hlačama, a u slučaju da volite eksperimentisati dašak boje bi se također odlično uklopio.

Asos nam nudi klasični sivi sako koji je idealan za poslovni look. Kroj je idealan za kombinacije sa širim i užim hlačama.

Oversized sako iz Zare ima poseban kroj koji razbija sve stereotipe, sa njim u svom ormaru rušite granice između street i poslovnog looka. Bež boja je boja jeseni s toga ovaj sako ćete vrlo lako moći kombinovati i uz ostale odjevne kombinacije koje posjedujete.

Reserved sako je onaj klasični sako koji je potreban u svačijem ormaru. Jednostavan kroj i jesenjske boje su jasan znak da je ovaj sako potreban svakom ormaru.

(Z. T.)

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti