Vrat ne mora biti izdajica godina: 3 trika koji garantiraju mlađu i ljepšu kožu

Piše: Redakcija

Samo njegovana koža je lijepa koža, a kako se radi i o našem najvećem organu, raznim dijelovima ćemo pristupiti drugačije. Mnoge žene sigurno će pomno izabrati preparate za njegu kože lica, a onda opet promišljati u odabiru losiona za njegu ostatka tijela ili preparata za njegu stopala, ruku… A šta je s kožom vrata?

Izložen pogledima i djelovanju sunca (a time i riziku fotostarenja kože) vrat je također jedan od najboljih pokazatelja kako se brinemo o svojoj koži. Bez obzira koliko smo uložili njegu lica, ponekad je upravo vrat onaj koji može ‘odati’ pravo stanje stvari i zdravlja kože. Stručnjaci su zato preporučili koraka uz pomoć kojih će tvoj vrat izgledati mlađe i više njegovano.

Nanesite kremu sa zaštitnim faktorom

Vjerovatno ste do sada usvojili gradivo, kada se radi o koži krema sa zaštitnim faktorom trebala bi biti na vrhu ljestvice tvoje dnevne rutine. Ne zaboravite da je vrat pod utjecajem UV zračenja, onečišćenog zraka,  ali i gravitacije stoga dermatolozi savjetuju da na njega (sve do dubokog dekoltea) primijenite ono što stavljate na lice. Anti-aging serum i obavezno kremu sa zaštitnim faktorom (najmanje 30).

Učinkovito osigurajte vlagu

Kada je u pitanu hidratacija, ispostavlja se da je koža vrata vrlo zahtjevna. Na vratu se nalazi manje žlijezda lojnica pa je koža vrata lako može postati suha. Kreme koje koristite za lice možda neće biti dovoljne.

Budite sigurna da koristite kremu za duboku hidrataciju, a još bolje ako takvi proizvodi u sebi sadrže nešto od navedenog: antioksidanse, retinol, hijaluronsku kiselinu ili vitamin C.

 

Posegnite za make – upom

Vratu i dekolteu posvetite posebnu pažnju kada nanosite make – up posebno kako bi spriječili sukobljavanje tonova kože ako koristiš puder ili druge podloge.  Stručnjaci savjetuju da 50% količine koju nanosiš na lice preneseš i na područje vrata i dekoltea. Za završni touch na svoj vrat uz pomoć kista možete nanijeti  bronzer bez sjajnog efekta kako bi ‘omekšali’ dojam.

Izvor: Miss7

(I.J.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti