George Clooney bio je oženjen i prije Amal: Ovo je njegova prva supruga

Piše: S.P.

Malo ko zna da je George Clooney bio oženjen i prije prelijepe Amal. Njegova prva supruga je također glumica, a trenutno je udata za još jednog slavnog glumca.

Pinterest: people.com

Prije nego što se oženio s prelijepom Amal, George Clooney dugo je bio na glasu kao veliki zavodnik i jedan od najpoželjnijih, ali i najneuhvatljivijih neženja u Hollywoodu. No, malo ljudi zna da je Clooney već ranije bio u braku.

Njegova prva supruga bila je glumica Talia Balsam s kojom se vjenčao 1989. na Havajima, a razveli su se četiri godine kasnije, 1993.

Prema pisanju stranih medija, par je jednostavno imao drugačije prioritete u životu. Talia je navodno željela ‘normalan brak’, dok je George sanjao veliku karijeru. Godinu dana nakon njihovog razvoda, Clooney je dobio ulogu doktora Douga Rossa u hit seriji Hitna služba i nakon toga je njegova karijera išla samo uzlaznom putanjom.

Clooney je u jednom intervjuu priznao da tad jednostavno nije bio spreman za brak.

– Vjeroatno, sigurno, nisam bio neko ko se u tom trenu trebao oženiti. Mislim da Talia nije dobila poštenu priliku sa mnom, rekao je iskreno.

Čini se ipak da nije bilo zle krvi među bivšim supružnicima jer je Talia o Clooneyju govorila samo lijepo.

– On je jako šarmantan, ostao je takav. Radila sam s njim, rekla je za časopis People 2016., a ranije je potvrdila da joj je smeta što je novinari stalno pitaju za njega. Navikla sam na to, rekla je jednostavno.

Inače, Talia je kćer nagrađivanog glumca Martina Balsama, a trenutno je udata za još jednog slavnog glumca, Johna Slatteryja, koji je najpoznatiji publici po ulozi Rogera Sterlinga u seriji Momci s Madisona. Talia je u seriji čak glumila njegovu bivšu suprugu, Monu Sterling. S njim je surađivao i George, a Balsam kaže da su se njih dvojica dobro slagali.

– George i John su radili zajedno i to je prošlo jako dobro, rekla je.

Pročitajte još