Tetke su najljepši, nezamjenjivi dar svakom djetinjstvu: Ove poznate dame zaista uživaju u toj ulozi!

Piše: S.P.

– Mame, rađajte djeci sestre, jer sestre postaju tetke, a tetke su najljepši, nezamjenjivi dar svakom djetinjstvu, ovako je govorio Duško Radović i zaista nije pogriješio.

Tetkina prva velika uloga počinje onog dana kada kćerku ili sina svoje sestre ili brata iznese iz porodilišta. Po nekom običaju, tetka bebu poljubi u obraz, da bi imala “rupicu smijalicu” i bila slatka i sretna. Tog trenutka, ljubav za sva vremena, onako posebna i blesava, je rođena. Tetka sve razumije, ništa joj nije teško, čuva sve tajne, nikada ne grdi, uvijek zna da utješi i stalno se smije. Ako treba ona “dubi i na glavi”, jer tetke to rade.

Ona voli snažno kao mama i tata, nježno kao baba i djed, bezuslovno i najviše, ali i sasvim drugačije. Sudi joj se po više tačaka “optužnice”  da je kriva za konstantno maženje i paženje, prikrivanje dokaza dječje neodgovornosti, neiznošenje njihovih tajni u javnost, kupovanje poklona, ohrabrivanje “hoda po oblacima”, odobravanje “ludosti”. Ona ne mora da povisi glas i “čita bukvice” da bi je djeca poslušala, a uvijek je poslušaju. I ona njih sluša, pa joj je dozvoljeno da grli i ljubi više od ostalih članova porodice. Brižljivo čuva sve tajne, suze tjera sa “podijuma”, na “scenu” uvijek vraća osmijeh.

Kažu da je biti tetka  najbolji “posao” na svijetu i zato što njena ljubav nikada nije usiljena, a uvijek je primijećena. Mališani je nagrađuju crtežima, čestitkama ispisanim još dok se ne znaju sva slova, pjesmama i pismenim sastavima. Tinejdžeri zahvalnost pokazuju dopuštenjem da tetka, za razliku od ostalih odraslih, može da dođe na rođendan ili na društvenim mrežama objavi njihov zajednički selfi. Čak i u zrelim godinama, tetka neskriveno ostaje omiljeni član porodice.

Primjere velike tetkine ljubavi možemo vidjeti i na društvenim mrežama, a neke odnose poznatih dama s njihovim mališanima možete vidjeti u nastavku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nataša Bekvalac (@bekvalceva)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amra Džeko (@amradzeko)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @bikic_adrijana

Pročitajte još