10 trikova za savršeno nanošenje crvenog karmina

Piše: Azra

Karmin je bitan dio svakodnevne rutine šminkanja gotovo svih žena. Ipak, mnoge dame se ne usuđuju da koriste crveni karmin. Srećom, postoje trikovi kojima možete ovladati i samopouzdano nositi savršenu crvenu nijansu za vaš ten. Pogledajte 10 stvari koje bi trebalo i koje ne bi trebalo da radite ako želite da nosite crveni karmin.

Izaberite puder koji će odgovarati nijansi crvenog ruža

1. NANESITE TAMNIJI PUDER

Ako ste se odlučili za hrabru nijansu crvene, morate imati i odgovarajuću podlogu na svom licu. Za one sa svjetlijim tenom, dobra ideja je nanijeti puder koji ima maslinasti podton. Crvene usne mogu biti previše napadne na blijedom tenu. Što su vam tamnije usne, to bi trebalo i puder da bude tamniji.

2. NE BOJTE SE DA EKSPERIMENTIŠETE SA BOJAMA

Da li volite crveni karmin na drugima, ali mislite da bi na vama bio previše upadljiv? Postoji lako rešenje za to:napravite svoju boju. Jednostavno, uzmite karmin u koralnoj i pomješajte je sa karminom u bordo boji koji biste voljeli da probate da nosite. Kao rezultat dobićete mnogo smireniju nijansu koja bi svakome mogla da odgovara.

3. BIRAJTE BOJU U SKLADU SA DOGAĐAJEM

Svi vole crvene i poželjne usne, ali takav izgled nije prikladan u svakoj situaciji. Tamnije nijanse mogu da budu previše upadljive za odlazak u teretanu ili kada vodite djecu na trening. I na poslu, sigurno više želite da ljudi slušaju vas, a ne da zure u vaše usne. Istaknite usne crvenom nijansom ako idete na neku zabavu ili u noćni izlazak, jer ćete tada biti prava zavodnica i bićete u centru pažnje.

5.KORISTITE OLOVKU ZA USNE

Ako nanesete crveni karmin bez olovke, rizikujete da vam se on razmaže oko usana. Da biste bili sigurni da će vam karmin tokom dana stajati na mjestu, oivičite usne olovkom u odgovarajućem tonu. Kad to uradite, lagano nanesite unutar ivica karmin u omiljenoj crvenoj nijansi.

6. NE KORISTITE PRETAMAN KARMIN AKO IMATE TANKE USNE

Ako imate tanje usne, izbjegavajte jako taman crveni karmin, jer tamni karmini dodatno vizuelno umanjuju usne. Koristite svjetliju crvenu da bi vam usne dJelovale svježije.

7. UKOMBINUJTE GA SA HRABROM ODJEVNOM KOMBINACIJOM

Kada nanosite karmin, važno je i da isplanirate šta ćete uz njega obući. Vaša odjevna kombinacija bi trebala da odredi koju ćete nijansu izabrati. Sigurno ne biste kombinovali bordo karmin sa veselim ženstvenim outfitom. Nježni roze karmin bi išao uz takav izgled. Sa druge strane, mala crna haljina bi odlično išla uz karmin u nijansi ušećerene jabuke. Ako želite da nosite odvažnije kombinacije, onda slobodno birajte i takav karmin.

8. NE NOSITE PREVIŠE NAKITA OKO LICA

Crvene usne na neki način funkcionišu kao ogrlica ili minđuše. Zato, ako nanosite crveni karmin, trebalo bi da tretirate svoje usne kao nakit. Manje je više, zato umesto upadljive ogrlice namažite crveni karmin u boji rubina koji će privući svu pažnju na sebe.

Ne bojte se da isprobate nove nijanse crvenog karmina

9. NAĐITE SAVRŠENU NIJANSU ZA VAŠ TEN

Teško je izabrati idealnu nijansu crvenog karmina. Možda volite crveni karmin, ali niste sigurni koji bi vam pristajao. Zato bi trebalo polako da isprobate različite nijanse različitih brendova i onda da nađete baš onaj koji odgovara vašem senzibilitetu. Od svjetlih i sjajnih do tamnih i mat nijansi, na vama je da nađete onu koja je idealna za vas.

10. NE BOJTE SE

Za nošenje crvenog karmina nije bitno samo naći pravu boju, već je potrebno imati i stav. Budite samopouzdani kada nosite crveni karmin! On možda ne pristaje svakome, ali nikada nećete saznati dok ga ne probate. Rizikujte i kasnije će vam biti drago zbog toga. Kada je u pitanju šminka, svaka žena bi trebalo da počne sa biranjem savršene nijanse karmina.

Zašto ne probate sa crvenim karminom? Bilo da izaberete tamniji ili svjetliji, svi će vam se diviti na hrabrosti.

 

 

Pročitajte još