Čokoladni banana hljeb s bademovim brašnom

Piše: Redakcija

Sastojci:

3 banane

3 jaja

60 g javorovog sirupa

1 kašičica ekstrakta vanilije

250 g (bademovog) brašna

45 g kakaa u prahu

1 kašičica sode bikarbone

1/2 kašičice soli

85 g nasjeckane tamne čokolade

sol

Priprema:

Zagrijte rernu na 180 Celzijevih stepeni. Obložite posudu za hljeb papirom za pečenje. Poprskajte posudu sa sprejem za kuhanje. U velikoj zdjeli pomiješajte pire od banana, jaja, javorov sirup i ekstrakt vanilije dok se svi sastojci dobro ne sjedine. Dodajte brašno, kakao u prahu, sodu bikarbonu i sol. Dobro promiješajte, a zatim dodajte čokoladne kapi ili komadiće čokolade. Ulijte tijesto u pripremljenu posudu. Po vrhu pospite dvije kašike nasjeckane čokolade. Pecite 50-60 minuta. Pustite da se ohladi deset minuta, a zatim hljeb izvadite van i prebaci na rešetku za hlađenje.

Izvor: Miss7

(I.J.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti