Velika promjena, mala investicija: Luster je mnogo više od ukrasa

Piše: L. M.

Lusteri u uređenju interijera, vjerovali ili ne, igraju jednu od glavnih uloga. Ponekad se smatraju previše formalnim i prikladnim samo za velike prostorije, ali pravi izbor lustera može i najmanju prostoriju učiniti ljepšom i prostranijom

Glamur

Veliki, luksuzni i glamurozni lusteri, ili barem oni koji tako izgledaju, predviđeni su za prostrane sobe, uglavnom dnevne boravke i trpezarije. Budite odvažni tokom dekoracije tih prostora, jer samo hrabrim izborom postići ćete efekt glamuroznog uređenja interijera.

Priroda

Moderno doba donosi osvještenje o zaštiti prirode. Zato vam savjetujemo da plastiku zamijenite prirodnim materijalima, a prva stvar koja će biti zamijenjena može biti luster. Moderni dizajn se sve više naslanja na lustere od papira, drveta i metala. Ukoliko izaberete neki od ovih materijala, ili njihovu kombinaciju, budite sigurni da nećete pogriješiti.

Kristali

Zahvaljujući ispravno odabranom obliku i veličini kristalnog lustera, lako je prilagoditi vizuelni prikaz prostorije. Širok oblik kristala ispod plafona učinit će sobu prostranijom, dok će okrugli kristalni luster učiniti plafon vizuelno višim, a sama soba će biti izdužena prema gore.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti