Brzi desert s Nutellom koji će vas oduševiti

Piše: Redakcija

Ovaj svjetski poznati kolač tradicionalni je desert u Italiji, a Talijani ga toliko vole da su čak htjeli ozakoniti način na koji se ‘pravi panettone’ izrađuje. Iako im to nije uspjelo, panettone je danas nezaobilazna delicija svakog prazničnog stola koja se izrađuje na mnoštvo načina. U nastavku vam donosimo varijantu s Nutellom koja će vas oduševiti.

Sastojci:

35 dkg brašna (glatkog ili za dizana tijesta)
1 svježi kvasac
mlijeko
prstohvat soli
12 dkg šećera
12 dkg maslaca
3 žumanjka
korica narandže
100 g Nutelle (ili više, po želji)

Priprema:

Kvasac pustiti da se kratko digne u malo mlijeka pa mu dodati cca 7 dkg brašna, promiješati pa ostaviti tu smjesu cca 30 minuta da se digne. U posudu staviti ostatak brašna, prstohvat soli, šećer, rastopljeni maslac, naribanu koricu narandže i žumanjke. Dodati smjesu s kvascem pa od svega napraviti mekano tijesto. Ako treba dodati još mlijeka da dobijete mekano tijesto.

Tijesto raširiti po radnoj površini, otprilike na dužinu koja je potrebna da se krajevi tijesta spoje kad ga stavite u kalup. Na jednu stranu staviti Nutellu. Tijesto zarolati s obje strane – i s one gdje ste namazali Nutellu i s druge strane. Zatim staviti tijesto u kalup izdašno premazan maslacem.

Tijesto ostaviti bar 45 minuta da se diže, dok se barem ne udvostruči pa zatim prije pečenja po tijestu staviti listiće maslaca. Ako imate kalup za panettone onda na vrhu zarezati u križ i staviti maslac na taj rez. Peći 30 – 40 minuta u rerniprethodno zagrijanoj na 180°C. Kad se ohladi izvaditi iz kalupa i posuti šećerom u prahu. U slast!

Izvor: fashion.hr

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti