Top kombinacija okusa: Recept za cheesecake s narandžom i čokoladom

Piše: Redakcija

Kad se u istom desertu nađu čokolada i narandža, dobivate pravu rapsodiju okusa. Donosimo vam recept za cheesecake s narandžom i čokoladom koja će sigurno oduševiti sve ljubitelje ovog spoja.

SASTOJCI ZA PODLOGU:

– 3 jaja
– 80 g smeđeg šećera
– 100 g brašna
– 20 g kakaa

SASTOJCI ZA NADJEV:

– 20 g želatine
– ribana kora 1 narandže
– svježi sok od 3 narandže (oko 250 ml)
– 60 g smeđeg šećera
–  250 ml vrhnja za šlag
– 1 kaščica esencije vanilije
– 200 g krem sira

SASTOJCI ZA GLAZURU:

– 50 ml vrhnja za šlag
– 1 kašika putera
– 2 kašike meda
– 100 g kvalitetne tamne čokolade

DODATNI SASTOJCI:

– ulje za podmazivanje
– šećer u prahu za posipavanje,
– pola narezane naranče za ukras

PRIPREMA:

1. Umutite bjelanjke sa šećerom u čvrsti snijeg, dodajte žumanjke i umutite u gustu pjenu. Umiješajte prosijano brašno s kakaom i ulijte smjesu u kalup za tortu obložen papirom za pečenje (promjera 24 cm).

2. Pecite u zagrijanoj rerni na 160°C oko 30 minuta. Ostavite da se ohladi u kalupu pa izokrenite iz kalupa. Pokvasite listove želatine da nabubre u hladnoj vodi oko 10 minuta.

3. Narandžinu koru, sok i šećer zakuhajte u loncu. Maknite s vatre, dodajte omekšane listove želatine i miješajte dok se želatina ne otopi.

4. Namastite kalup i posipajte ga šećerom u prahu te ubacite pečenu podlogu. Umutite vrhnje za šlag s vanilijom, dodajte krem sir i sok sa želatinom.

5. Nadjev izlijte na pečenu podlogu i ostavite u frižidru 4 sata. Nakon što se stisnulo pripremite glazuru. Prvo zakuhajte vrhnje s puterom i medom, maknite s vatre i dodajte čokoladu.

6. Miješajte dok se čokolada ne otopi, a glazura malo ohladi. Zatim glazuru prelijte preko stvrdnute kreme, rasporedite i ostavite u frižideru sat vremena. Na kraju ukrasite kriškama narandže.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti