Prefinjeno, elegantno i ležerno: Najbolje crno-bijele kombinacije

Piše: Z.T.

Za mnoge kombinacija crnih i bijelih odjevnih predmeta znači nedostatak inspiracije za stvaranje outfita. Međutim, ovakve kombinacije ne moraju nužno biti nezanimljive, u mnogim slučajevima izgledaju uglađeno, profesionalno i elegantno. Naravno, uz crno-bijele kombinacije ćete uvijek moći kreirati ležerne i opuštene outfite.

Slojeviti outfit

Slojeviti lookovi idealni su za igru s crnim i bijelim komadima, a ovaj način je odličan da svoj izgled podignete na viši nivo, te dodate potrebni volumen.

Kombinirajte bijelu košulju ispod crnog pulovera ili kardigana, bijelu majicu nosite ispod vunenog džempera, a bijelu haljinu ispod crnog sakoa upotpunite s dugim bijelim kaputom.

Uzorci i printovi

Ove dvije (ne)boje pružaju vam mogućnosti kreiranja outifita s više različitih printova, te vam mogu poslužiti kao test s kojim ćete ući u svijet miješanja dezena, a poslije možete preći na svjetlije boje i uzorke.

Prefinjene kombinacije

Modni brend koji instant vežemo za prefinjen izgled je sigurno „Chanel“, koji uvijek predstavi nove crno-bijele komade. Prateći njihovu estetiku, ovakve kombinacije će biti idealne za večere ili svečane događaje.

Pročitajte još