Modni savjeti žena sa bezvremenskim stilom

Piše: L. M.

Kako se razvijamo kao ljudska bića, tako se razvija i naš stil. Odeća koju nosimo svakodnevno je minijatura nas samih i način da izrazimo deo naše ličnosti. Zato smo, što smo stariji, manje zainteresovani za ideje ili stilske savete od drugih žena ili modnih stručnjaka.gledajući izgled dobro obučenih žena koje imaju bezvremenski stil, možemo pobuditi najautoritativnije stilske savete.

Iris Apfel (ikona stila)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Iris Apfel (@iris.apfel)

„Što više, to bolje jer je manje dosadno“ – rekla je davno Iris Apfel.

Iman (model)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by IMAN (@the_real_iman)

Iman ima posebnu ljepotu po kojoj se ističe, ali klasičan stil je čini jednom od najljepše obučenih žena. Iz stilskih savjeta i citata koje je s vremena na vrijeme izgovarala, izdvajamo sljedeći: „U svijetu punom trendova, želim da ostanem klasična vrijednost“.

Helen Mirren (glumica)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Helen Mirren (@helenmirren)

Sa nagradom Oscara u njenom posjedu i nebrojenim stilskim setovima koji su nas inspirisali smjelošću i jedinstvenošću, Helen Mirren se s pravom smatra ikonom stila.

„U 70. godini, kada bih mogla da dam savjet mlađoj sebi, rekla bih riječi“ hajde… „češće“  – rekla je poznata  glumice. Ukratko, ne obraćajte pažnju na komentare drugih u vezi sa vašim stilom.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti