Kako održati hidrataciju usana tokom zime

Piše: Redakcija

Hidratantna krema za usne ujutro i uveče može zaštititi usne, održavajući ih mekanim, ali to nije jedini način na koji ih možemo „zaštititi“.

Od pilinga, do njihove njege noću, u nastavku smo sakupili 3 vrijedna savjeta kako bi vaše usne bile hidrirane tokom cijele zime.

– Pijte vodu

To je vjerovatno najjednostavniji – i najjeftiniji – korak koji možete preduzeti da hidrirate svoje usne i cijelo telo. Dovoljno je 8-10 čaša vode dnevno, jer vaša koža (čak i na usnama) ostaje hidrirana i blistava, posebno sada, zimi, kada vreba dehidracija.

  – Ne zaboravite na piling

These Are The Best Lip Scrubs Of 2021

Po istoj logici da piling djeluje na kožu lica i tijela, djeluje i na usnama. Mrtve ćelije se uklanjaju sa njihove površine, ostavljajući kožu mekšom nego ikad. Iz tog razloga, obavezno uradite piling usana otprilike jednom nedjeljno bilo ujutru ili uveče. Dodatni savjet: Da biste ih još više zaštitili nakon pilinga, obavezno nanesite balzam za usne koji sadrži hidratantne i ljekovite sastojke kao što su vitamin E i bademovo ulje.

-Čuvajte svoje usne noću

Uključivanje njege usana u svoju večernju rutinu ljepote je najbolja stvar koju možete učiniti za svoje usne. To je zato što, tokom noći, naša koža ulazi u „funkciju” obnavljanja – popravku bilo koje „oštećenja” koja je nastala tokom dana (kao što je suhoća) i regeneraciju ćelija. Nekako nanošenjem hidratantnih proizvoda – tretmana sa hranljivim materijama, poput chia putera na usne, doprinosite njihovoj hidrataciji.

Izvor: Zenskimagazin.rs

(L. M.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti