Tanja Karač, Miss turizma BiH: Želim sarađivati sa svjetskim kreatorima

Piše: Lejla Halimić

Tanja Karač (16) ponosno je ponijela laskavu titulu Miss turizma BiH, svjetskog takmičenja koje je prvi put u decembru prošle godine održano u našoj zemlji. Lijepa Tanja otkrila nam je kada se rodila njena ljubav prema modelingu, koliko joj znači pobjeda na ovom prestižnom takmičenju te gdje se vidi u budućnosti.

Razgovor smo počele o Tanjinim prvim koracima u svijetu modelinga.

– Prije tri mjeseca mi se javio scout modne agencije „Fashion M“, Sara Dervišević, s prijedlogom da se prijavim na „Izbor za fotomodela“ i tako je sve počelo – iskreno će mlada manekenka.

Koliko Vama znači titula Miss turizma BiH?

– Kao i svakoj mladoj djevojci, znači mi mnogo, počastvovana sam što sam dobila priliku da našu zemlju predstavljam na Svjetskom izboru. A, prije svega mi je veoma drago što sam upoznala mnoge divne ljude i stekla nova prijateljstva i iskustva. I želim ovim putem da se zahvalim našoj dragoj Nikolini Poropat, vlasnici licence, bez koje se ništa od ovoga ne bi desilo.

Jeste li očekivali pobjedu?

– Iskreno sam se nadala, mi svi smo tamo došli s ciljem da pobijedimo, ali nisam očekivala pobjedu.

Kakva su sada osjećanja, nakon što su se utisci slegli?

– Utisci se još nisu slegli. U mom gradu su me svi lijepo dočekali i podržali. Ljudi me prepoznaju na ulici i to mi je sve još neobično.

Jeste li do sada ostvarili još neke uspjehe kada je riječ o modelingu?

– Učestvovala sam na takmičenju „Izbor za fotomodela Brčko Distrikta“, gdje sam osvojila titulu „Top Fotomodel“, odnosno prvo mjesto. Nedugo zatim učestvovala sam na „Izboru za Fotomodela Bosne i Hercegovine“, gdje sam osvojila titulu „Fotomodela Šarma“.

Koji su Vaši planovi kada je riječ o modelingu?

– Trenutno ću se koncentrisati na pripreme za Svjetski izbor, ali naravno u toku su i projekti s modnom agencijom „Fashion M“ i mojom Selmom Maličbegović, kojoj se ovim putem zahvaljujem za podršku.

Vidite li sebe u budućnosti u modnoj ili modeling industriji?

– Naravno. Imam mnoge planove za budućnost i nadam se sa će sve ići svojim tokom te da će mi se želje ostvariti. Ali, prije svega, želim da završim srednju školu te nastavim da se bavim sportom.

Sa kim biste voljeli raditi i koga biste rado predstavljali u svijetu modelinga?

– Kao i svakom modelu, želja mi je da sarađujem sa svjetskim kreatorima i agencijama, ali dug put je do toga, sada mi je cilj posvetiti se pripremama za sve što slijedi.

 

Pročitajte još