Trik kako ispohovati meso i povrće da bude manje masno i kalorično

Piše: Redakcija

S vremna na vrijeme svi volimo pojesti nešto pohovano iako ovako pripremljena hrana zna često biti masna i nezdrava.  Mi vam donosimo način kako da ispohujete svoje jelo tako da bude manje masno i da sadrži manje kalorija.  Osim toga, imat ćete manje posla i manje čišćenja kuhinje koja često bude zašpricana uljem nakon klasičnog pohovanja.

  • Namirnicu pripremite na uobičajen način, na primjer, meso uvaljajte u brašno, jaja i na kraju u mrvice. Pripremite odmah sve komade koje planirate pohovati.
  • U međuvremenu upalite rernu na oko 200 stepeni, ovisno što pohujete – za meso treba više vremena, posebno ono s kostima, pa je temperatura malo niža dok povrću ne treba dugo.
  • U pleh stavite malo ulja, tek toliko da dno bude premazano i stavite ga u vruću rernu. Držite kratko, samo da se ulje zagrije pa poslažite komade spremne za pohovanje i premažite ih odozgo uljem.
  • Na pola pečenja preokrenite komade na drugu stranu.

Na ovaj način možete pripremati i ćevape, pljeskavice i hamburgere.

Izvor: 24sata.hr

(S.H.P)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti