9 razloga zbog kojih Jennifer Lopez ima blistavu, mladoliku i zategnutu kožu

Piše: Redakcija

Sjaj J.Lo je nestvaran. Ova 51-godišnjakinja glumica i pjevačica otkriva da je ključ njene lijepe kože zapravo san kao pravilo broj jedan. ”Idealno bi bilo kad bih mogla da spavam 9 ili 10 sati, ali se ja uvijek trudim da spavam bar 8”. San joj je toliko važan da je mantru njene beauty linije koja glasi 5S (sleep, sunscreen, serum, supplements i sano).

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jennifer Lopez (@jlo)

Međutim, to nije sve, ona ima još 9 tajni za mladoliku, blistavu i zategnutu kožu.

  1. Zaštitni faktor koristi od kad je bila tinejdžerka
    Kremu za sunčanje koristi od svoje 18-te godine kao hidrantnu kremu. Od doktorica je dobijala savjete i za kreme i za botoks, ali ipak se odlučila za kreme sa zaštitnim faktorom. ”To je jedna od mojih najvećih tajni, koju većina ne shvata ozbiljno, jer svaki dan naša koža prolazi kroz oštećenja ne samo od sunca, nego i od okoline. Morate toga biti svjesni i zaštititi se”.
  2. Maslinovo ulje je njen omiljeni sastojak
    Cijela njena kolekcija JLo Beauty zasnovana je na maslinovom ulju. ”To je poput tajnog sastojka prirode koji jednostavno ne koristimo dovoljno, a također ne želimo da mirišemo kao salata, pa ne želimo na sebi da koristimo ovo ulje”. Preporučuje da se koristi za hidrataciju kože, za kosu i za antioksidativnu zaštitu.
  3. Ona obožava maske
    Prije velikih događaja, JLo možete videti sa hidratantnom maskom na licu. ”Osjećam se kao da sam otišla da uzmem svoje novo lice”.
  4. Suplementi su ključni za njenu kožu
    Prema mišljenju JLo, ne možete imati sjajnu kožu i kosu ako ljepotu ne tretirate kao dio unutrašnjeg zdravlja. To znači uključivanje vitamina ili dodataka ishrani u vašu svakodnevnu rutinu.
  5. Jede puno svježih proizvoda
    Kao i mnogo slavnih zvijezda, trudi se da ima zdravu ishranu uz puno vode. ”Mislim da pijenje mnogo vode i jedenje dosta svježeg voća i povrća utiču na kvalitet vaše kože”.
  6. Izbjegava cigarete i alkohol
    Njen bivši vjerenik izjavio je: ”Ona se zaista oslanja na stvari poput odmora, spava od 8 do 10 sati, ne pije i ne puši, živi vrlo zdravo”.
  7. Vježba svoj um
    Lopezova vjeruje da je moć dobre volje jako bitna stvar i vjeruje da je ljepota također stanje duha. ”Definitivno mislim da ljepota dolazi iznutra, morate sinhronizovati um, dušu i tijelo. Čvrsto vjerujem u meditaciju, tada ste sretni i radosni, zračite ltepotom”.
  8. Ne osporava činjenicu da je ’privilegovana’
    Ako mislite da je JLo rođena sa tako lepom kožom, ne griješite. ”Moram da kažem da imam dobre gene. Moja mama i baka su imale prelijepu kožu, samim tim i ja sam imala sreću”.
  9. I još malih, svakodnevnih trikova
    Neki od njenih rituala jesu pranje lica nakon vježbanja, kaže da joj to pomaže da pore budu čiste i da se koža osjeća zdravo. Nikada ne ide u krevet sa šminkom i redovno koristi noćne kreme za hidrataciju.

Izvor: elle.rs

(I.J.)

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti