Kada čistite kuću obavezno bacite ove stvari: Privlače lošu energiju, crpe novac, sprječavaju uspjeh

Piše: Redakcija

Tokom čišćenja kuće oslobodite se svih onih stvari koje privlače negativnu energiju, a to su najčešće predmeti koji vam više ne služe, ne bude u vama dobre emocije ili su slomljene i oštećene. One negativno utječu na energiju u domu, mogu privući nesreću i blokirati napredak, uspjeh i radost. Sljedeći put kada čistite dom, obavezno izbacite iz kuće ove stvari.

1. Oštećeno posuđe

Svi predmeti u vašoj kuhinji trebaju biti cijeli. Ako koristite stari oštećen servis za čaj, ali ste sakrili novi i lijepi u ormar, odbijate uspjeh i sreću. Ne odlažite svoj stvarni život za sutra! Koristite novi stolnjak ili novi set posuđa i uživajte u ovom životu. Ne čekajte goste kako biste uživali u stvarima koje ste sebi priuštili.

2. Odjeća koja vam se više ne sviđa i ne nosite je

Odjeća treba biti funkcionalna i ugodna. Ali ako su stvari postale nevoljene i samo zauzimaju prostor u ormaru, vrijeme je da se oprostite od njih. Ako su u dobrom stanju, odnesite ih u dobrotvorne ustanove ili ih nekome poklonite.

3. Pokloni koji nisu donijeli radost i ne sviđaju vam se

Da, događa se. Figurice, čudni privjesci za ključeve, slike i još mnogo toga, što nam daju naši najmiliji, često nam se ne sviđaju, već nam samo oduzimaju vitalnu energiju. Slobodno ih izbacite iz doma. Svaka stvar u kući treba u vama izazivati unutrašnju sreću i zadovoljstvo. Težite ka tome.

4. Prazne boce i teglice

Domaćice ih vole čuvati za svaki slučaj. U ormaru je poželjnjo držati nekoliko praznih tegli, što može biti korisno u svakodnevnom životu. Ali nemojte njima prekriti pola balkona ili špajza. Prazne konzerve i boce kradu energiju i isisavaju pozitivno – donose nešto prazno i beživotno.

5. Stare svijeće

Prema feng shuiju vatra sagorijeva negativnu energiju u domu. Zbog toga svijeće koje se pale uvijek čine da se osjećamo ugodno i sigurno. Ali poluizgorenu svijeću treba promatrati kao otpad koji treba zamijeniti novim svijećama.

6. Polomljeno ogledalo

Prema starim vjerovanjima, ogledalo provodi enegriju. Mnogi ga smatraju “prozorom” u drugi svijet. Uživate li u gledanju svoje razbijene i oštećene slike? Malo je vjerovatno. Zamijenite slomljeno ogledalo što prije kako biste izbjegli negativnu energiju u svom domu.

Izvor: sensa.hr

(S.P.)

 

Pročitajte još