Japanske palačinke mekane su poput oblaka i obavezno ih morate isprobati!

Piše: Redakcija

Ima li bolje delicije od dobre, stare, tradicionalne recepture za palačinke kakve su pravile naše mame i nane/bake? Saglasni smo da ovaj klasik baš nikada neće izaći iz mode, no s vremena na vrijeme valjda isprobati i nešto posebnije, moderne varijante.

A jedna od takvih, koja je sve popularnija u svijetu palačinki, su svakako poznate japanske, souffle palačinke u koje ćete se zaljubiti na prvi pogled! Mekane kao oblačići, na koje podsjećaju i svojim atraktivnim izgledom, ove palačinke su sjajan izbor za sve one kojima klasično tijesto teško pada na želudac, a sigurni smo kako će ipak najpopularnije biti ljeti kada zbog vrućina i izbjegavamo velike količine tijesta, a kada ćemo ih servirati uz kuglicu omiljenog sladoleda. Za ove genijalne palačinke potrebno vam je svega nekoliko sastojaka, no pripazite da vjerno slijedite recept kako bi se palačinke ‘’napuhale’’ i postale ‘’fluffy’’.

Sastojci:

4 jaja
prašak za pecivo
6 kašika brašna
6 kašika šećera
ekstrakt vanilije
pola šoljice mlijeka
2 kašike maslaca

Priprema:

Odvojite tri bjelanjka i dva žumanjka u posebnim posudama. Izmiksajte bjelanjak u šlag i prilikom miksanja postepeno dodajte 5 kašika šećera. Prestanite miksati čim se bjelanjci pretvore u šlag! Ako ih pretučete, postoji mogućnost da će palačinke izgubiti ‘’fluffy’’ efekt.

U žumanjke dodajte preostalu kašiku šećera, prašak za pecivo, ekstrakt vanilije, otopljeni maslac i pola šoljice toplog mlijeka te prilikom miješanja postepeno dodavajte brašno. Sve dobro izmiksajte.

Šlag od bjelanjaka polako umiješajte u smjesu sa žumanjcima i još jednom pripazite da ne pretjerate u miješanju te da vam se cijela smjesa ne slegne. Zagrijte tavu s malo maslaca i kađikom stavljajte manje krugove na tavu. Tavu obavezno poklopite dok se palačinka peče na laganoj vatri cca 4 minute. Okrenite palačinku i pecite oko 3 minute na drugoj strani. Palačinku ukrasite voćem i omiljenim namazom.

Izvor: fashion.hr
(S.P.)

Pročitajte još