Adrijana Bikić: Život u koferima je uzbudljiv, stresan, ali i zanimljiv

Piše: Selma Hodo

Adrijana Bikić omiljeno je bh. TV lice. U svojoj višegodišnjoj karijeri radila je u raznim televizijskim formatima, od vođenja sportskih emisija pa sve do emisija zabavnog karaktera. Protekla godina za Adrijanu je bila uspješna kako na privatnom, tako i na poslovnom planu, a nedavno se vratila u svoju matičnu kuću OBN, gdje je prije angažmana na Novoj BH, 15 godina radila kao voditeljica, novinarka, ali i urednica. Adrijana je sada voditeljica kulinarske emisije, a u razgovoru za naš magazin otkrila nam je i ko je u njenom domu glavni kuhar.

– Nažalost, svima je prethodnu godinu obilježila Corona, ali bez obzira na to izuzetno sam sretna i zadovoljna svim onim stvarima koje su se izdešavale na privatnom, a pogotovo na poslovnom planu. Zaokružila sam jednu lijepu dvogodišnju priču s TV Nova BH, gdje sam upoznala i sarađivala s divnim ljudima i prije svega profesionalcima. Na kraju  godine su se kockice posložile i s mojim zvaničnim preseljenjem u Frankfurt dobila sam ponudu da se vratim u svoju matičnu kuću i da radim na novom projektu, kojim se izuzetno ponosim. Divan je osjećaj vratiti se i ponovo raditi s ljudima uz koje sam profesionalno rasla i učila posao. Tako da s ovog gledišta mogu reći da je 2021. godina  za mene neočekivano jedna od uspješnijih i lijepših – iskreno će Adrijana.

U emisiji koju vodite u kulinarstvu se takmiče bračni parovi. Ko su, prema Vašem mišljenju, bolji kuhari, muškarci ili žene?

– Moram priznati da se u posljednje vrijeme muškarci odlično snalaze u kuhinji. Svjedočimo tome i popularizacijom društvenih mreža.  Muškarci danas sve više vremena provode u kuhinji i uživaju. Ono što im svima predstavlja najveći problem jeste urednost i priprema namirnica. Rezanje luka najviše, ali svjedoci smo da se odično zabavljaju. Često i u emisijama, i kada se kamere ugase čujemo komentare supruga da će ubuduće njihovi muškarci više vremena provoditi u kuhinji.

Ko je u Vašem domu glavni kuhar i šta Vi najviše volite kuhati?

– U mom domu je glavni kuhar moj suprug. On uživa u pripremanju jela i kombinovanju raznih namirnica. Ja također volim kuhati, ali sam ona osoba koja voli što prije pripremiti jelo i ostaviti kuhinju urednu za razliku od njega (smijeh). No, baš smo zbog toga idealna kombinacija. Kada neko nema volju, druga strana je tu da riješi problem.

Ostaviti trag na bh. novinarskoj sceni uopće nije lak zadatak. Kojim trenutkom u karijeri se posebno ponosite?

– Svaki početak je težak u svakom poslu, još ukoliko ste uz sve to odgovorni, zahtjevni i samokritični, težina posla zna biti još veća. Kada se danas osvrnem na rad na televiziji u proteklih 18 godina, ne bih mogla izdvojiti projekt kojim se posebno ponosim, jer je svaki bio poseban na svoj način, drugačiji i zahtijevao je drugačiju pripremu i realizaciju. Najviše sam uživala u emisiji „Lige prvaka“ po kojoj me mnogi i dan-danas najviše pamte, ali svakim projektom se veoma ponosim i svaki ima posebno mjesto u mom sjećanju.

Putem TV-a Vas znamo kao vedru i nasmijanu osobu, koja izuzetno profesionalno obavlja svoj posao, no kakva je Adrijana kada se ugase svjetla reflektora? Kako najviše volite provoditi svoj dan?

– Mislim da nema velike razlike kada se ugase kamere. I dalje sam vedra i nasmijana, što je posljedica unutrašnjeg zadovoljstva. S obzirom na to da često putujem i da nemam previše slobodnog vremena, pokušavam maksimalno iskoristiti vrijeme s porodicom i dragim ljudima, koji mi prenose samo pozitivnu energiju u moru negativnih stvari koje nas okružuju svakodnevno. Zbog karaktera posla kojim se bavim potpuni užitak za mene je dan bez šminke i u trenirci uz dobru seriju ili film.

Živite na relaciji Njemačka – Bosna i Hercegovina. Kakav je životu u koferima? Je li teško balansirati između privatnog i poslovnog života?

– Život u koferima je uzbudljiv, stresan, ali i zanimljiv. Na tome sam posebno zahvalna jer smo svjedoci da u protekle dvije godine zbog pandemije većina nije mogla putovati. Ja sam osoba koja voli putovati i ne volim da mi je svaki dan isti, tako da meni  život na toj relaciji ne predstavlja problem. Naravno, potrebna je veća organizacija i vremena i obaveza, ali sve se može kada se dovoljno želi.

Do sada niste pričali o svom privatnom životu. Kako ste upoznali svog supruga i čime Vas je osvojio?

– Ništa u životu nije slučajno pa tako ni upoznavanje osobe s kojom nakon prvog susreta znate da ima ono nešto što u vama probudi taj osjećaj zadovoljstva, sigurnosti i sreće. Nije mi bilo potrebno vrijeme da bih shvatila da je on „taj“. Upravo tako mogu opisati prvi susret sa svojim suprugom. Spojio nas je posao i nakon samo dva mjeseca smo počeli živjeti zajedno, a dvije godine potom se vjenčali.

Tetka ste dviju djevojčica. Kažu da tetke vole baš kao i mame? Koliko ste Vi vezani za Monu i Miju i koje aktivnosti s njima volite raditi?

– Tetke vole isto kao i mame, ali popuštaju i ponekad udovoljavaju više nego mame. Mi, srećom, imamo tu privilegiju da možemo ponekad i razmaziti. One su moje najbolje drugarice. Sa njima često tako i razgovaram. Volimo same ići u šoping, s njima volim gledati dječije filmove, to mi najbolje napuni baterije.

Osim toga, važite za jednu od najljepših i najnjegovanijih žena na našoj javnoj sceni. Možete li našim čitateljicama otkriti svoje svakodnevne beauty rituale?

– Prije svega, hvala za kompliment. Svaka žena i mimo javne scene treba imati svoju beauty rutinu. Ona apsolutno ne mora za svaku ženu biti ista. Ja volim kroz zdravu ishranu i trening udovoljiti svome tijelu i to mi pomaže da, kako godine prolaze, i dalje kvalitetno održavam kožu tijela, a pogotovo lica. Nisam ljubiteljica prevelikog tretiranja kože. Najbitnija mi je kvalitetna hidratacija, kako kroz vodu koju konzumiram u velikim količinama, tako i s kvalitetnim hidratantnim kremama. Odvojim vrijeme jednom sedmično da uradim dubinski piling, a svakodnevno je moja jutarnja rutina lediranje lica, kako bih pokrenula cirkulaciju, te nakon toga hidratantna krema.

Koji su Vaši planovi na privatnom i poslovnom planu u narednom periodu?

– Prioritet u ovoj godini, uz sve obaveze na privatnom i poslovnom planu, jeste učenje njemačkog jezika, koji je poprilično težak i meni ne tako omiljen. Planiram  odvojiti više vremena kako bih se tokom svakog boravka u Frankfurtu u ovoj godini maksimalno posvetila učenju.

Pročitajte još