Njega kože: Pet trendova koji će dominirati tokom 2022. godine

Piše: Redakcija

Svi trendovi ciljaju, uglavnom, na zdravlje kože.

Njega kože nastavlja, još godinu dana, da igra veoma važnu ulogu u našim životima, jer svi želimo da imamo lijepu i zdravu kožu.

I dok se kod šminke, ovogodišnji trendovi fokusiraju na smjele boje na licu i intenzivnu šminku na očima, čak i sa dodatkom ukrasnih detalja, trendovi u njezi kože se vrte oko jednog pitanja: zdravlja i sjaja kože.

Proizvodi za njegu kože bez vode

How to update your skincare routine for Autumn - LOOKFANTASTIC

Novi trend koji se postepeno pojavljuje u industriji ljepote je „trend ljepote bez vode“, odnosno proizvodi koji sadrže malo ili nimalo vode u svojim kompozicijama. I dok je voda glavni sastojak skoro svakog kozmetičkog proizvoda koji koristimo, novi trend želi da je zamijeni drugim sastojcima, tako da se smanji prekomjerna potrošnja vode.

Fokusirajte se na zaštitu epidermalne barijere

Prekomjerna upotreba proizvoda na koži, često ne znajući koji odgovara našim potrebama, ali i primjena aktivnih sastojaka (AHA i BHA) često bez posebne njege, dovela je do narušavanja barijere kože.

LED fototerapijske maske

Fight Skin Conditions With Light Therapy | Brillare Beauty Institute

LED fototerapija je tehnika koju već godinama naširoko koriste dermatolozi u ordinaciji. U posljednje vrijeme, međutim, LED maske su postale veliki trend, a holivudske zvijezde nam često pokazuju kako da ih sami koristimo kod kuće.

Zaštita od plavog zračenja

Do nedavno ste čuli za sunčevu svjetlost i koliko je važno da se zaštitite od njenog štetnog dejstva svakodnevnom nošenjem kreme za sunčanje i izbjegavanjem prekomjernog izlaganja suncu. Sada se u našim životima čuje nova vrsta radijacije: plavo zračenje. Ovo je zloglasna plava svjetlost kojoj smo svi izloženi svakodnevno i emituju je ekrani naših mobilnih telefona i računara. I pošto nije moguće smanjiti našu izloženost njima preko noći, ono što možemo da uradimo je da potražimo kreme i kreme za sunčanje koje također pružaju zaštitu od plave svjetlosti.

Svestrani proizvodi

Ubrzani tempo našeg života, u kombinaciji sa trendom koji već preovlađuje u šminkanju i koji želi upotrebu raznovrsne kozmetike u našoj rutini, nije mogao da utječe na trendove njege kože. Dakle, trendovi žele da preferiramo proizvode koji nam štede vreme i trud. Na primer, proizvodi za zaštitu od sunca sa bojom koji pružaju zaštitu od sunca i istovremeno deluju kao podloga.

Izvor: Zenskimagazin.rs

(L. M.)

 

Pročitajte još