Lejla Šebić i Amir Aljilji: Položili smo bračni ispit

Piše: Lejla Halimić

Život piše romane. Stotine ljubavnih priča prošle su kroz pera slavnih književnika, držeći ljubav na pijedestalu. Ljubav pronalazimo u sebi i svuda oko nas, a jeste li razmišljali o tome kako se ljubav i posao, zapravo, vrlo lijepo slažu. Gotovo svaki prosječan čovjek većinu svog života provede na poslu, te nije ni čudno što se upravo na radnom mjestu dešavaju najljepše stvari. Ništa drugačije nije ni kod domaćih i regionalnih zvijezda koje je upravo posao spojio sa srodnom dušom. Samo za „Azru“ o ljubavi i prvim leptirićima govore Lejla Šebić i Amir Aljilji.

Lejla Šebić, jedna od najpoznatijih fitness ikona BiH, zajedno sa suprugom Amirom Aljiljijem, vrhunskim sportistom, govorila je o njihovoj ljubavi, braku i počecima. Njihova ljubavna priča počela je prije devet godina kao poslovna saradnja, kada su zajedno radili na promociji jednog novog grupnog fitness programa. Sličan životni stil i ovisnost o sportu učinili su da su prvo postali prijatelji, a kasnije se to prijateljstvo pretvorilo u ljubav.

Amira je kod Lejle osvojilo to što je uvijek bila posebna i drugačija s velikom pozitivnom životnom energijom koja pokreće sve oko sebe. Osvojio ga je njen osmijeh, iskrena ljubav, neiskvarenost, seksepil, pozitivan duh, upornost i privrženost. Dok je Lejlu privukao Amirov karakter, poštenje, hrabrost, srčanost i beskrajna pažnja kojom ju je opasipao od prvog dana poznanstva do danas. Uz njega se osjeća kao princeza.

Kako kažu, nisu odmah znali da je to to, našalili su se da je to bila ljubav nakon dva, tri pogleda. Trebalo je, ipak, mnogo vremena da se upoznaju, da bi shvatili da su zaista stvoreni jedno za drugo.

U njihovom slučaju tajna skladnog odnosa je timski rad, kao i u sportu. U današnjem brzom vremenu nema podjele na muške i ženske poslove, te su Amir i Lejla kao „univerzalni igrači“ spremni za akciju na svim pozicijama, a sve s ciljem zajedničkog dobra.

Amir i Lejla su nam otkrili i ko je voda, a ko vatra u njihovom odnosu.

– Amir je Vodolija u horoskopu, pa je on taj koji uvijek gasi požar i smiruje situaciju. Kako i sam za sebe kaže, pravi je vatrogasac. A sada, kako smo dobili curicu koja je vatra kao i mama, posao tate vatrogasca je postao još teži – kazala je Lejla uz smijeh.

S našim čitateljima ovaj par je podijelio zlatni savjet za sve mlade parove.

– Najbitniji su uzajamno poštovanje, razumijevanje i bezuslovna ljubav. Dobro je imati i zajedničke interese i aktivnosti koje vas povezuju, slične životne navike, pa čak i sličan dnevni bioritam je nekad vrlo važan.

Lejla i Amir još svoju ljubav nisu ozvaničili papirom. Zajedno žive već dugo i imaju dijete, tako da misle da su „položili bračni ispit“, a papir im može biti samo potvrda za uspjeh koji su pokazali kao par.

– Mnogi brakovi se danas raspadaju zato što se više ističu individualne potrebe i interesi nego porodica kao prioritet. U ljubavi nema sebičnosti, ne razmišljate o tome šta dobijate već se trudite da date najbolje od sebe svom partneru i upravo taj čin davanja vas usrećuje. Mi jedno drugom dajemo i ugađamo maksimano – zaključili su Lejla i Amir.

Pročitajte još