Nijansa godine za brinete: Zbog ove boje kose izgledat ćete kao milion dolara

Piše: Redakcija

Prva koja je kosu obojila u nijansu ‘skupocjene smeđe’, to je jest expensive brunette, slavna manekenka Gigi Hadidi prošle je godine prošla kroz nekoliko velikih transformacija što se boje kose tiče.

Iz svoje prirodno blond nijanse prešla je svijetlu kestenjastu, a zatim u intenzivno crvenu baš poput Disneyjeve male sirene Ariel. No, od ove žive boje sada se oprostila te ju je zamijenila zanimljivom smeđom nijansom – tako zvanom expensive brunette.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid)

Šta je expensive brunette?

Stručnjaci tvrde kako ova boja ima potencijala postati najtrendi boja za nadolazeće proljeće. ‘Skupocjena smeđa’ prije svega izgleda jako elegantno i to zahvaljujući kombinaciji različitih smeđih tonova. Ovo dakle nije jednolična boja koja će djelovati monotono, kod expensive brunette cilj je raznim nijansama postići teksturu i dubinu, ali da kosa pri tom izgleda dinamično i lepršavo. Kako bi frizer dobio ovaj efekt treba se fokusirati na detalje i izrast u tamnijim smeđim nijansama.

Kome pristaje?

‘Skupocjena smeđa’ idealna je za brinete i plavuše koje su se s dolaskom nove godine zaželjele promjene. Ova je boja savršena za žene koje teže tome da njihova kosa izgleda prirodno, ali ne i dosadno. Expensive brunette nova je razina smeđe koja je uzbudljiva i istovremeno djeluje luksuzno. Osim Gigi, ovu je boju otkrila još jedna trendseterica: Hailey Bieber.

Ako si se odlučila za ovu boju, s frizerom trebaš dogovoriti koji će biti najsvjetliji, a koji najtamniji ton tvojih novih pramenova. To mogu biti sve nijanse smeđe, od zlatne, boje kave ili čokolade, do hladnih tonova kao što je pepeljasto smeđa.

Izvor: zena.hr

(S.P.)

Pročitajte još