3 najbolja romantična filma koja su kao stvorena za podizanje raspoloženja!

Piše: Redakcija

Sigurno ne postoji osoba koja se u životu nije suočila s toksičnim odnosima i prekidima u ljubavnim vezama. Najčešća rečenica utjehe koju dobijemo u takvim trenutcima jest kako vrijeme liječi sve, što nam u tom trenu i nije neka utjeha, ali ono što nas zasigurno može inspirirati u određenim teškim životnim etapama jest umjetnost!

Kada govorimo o savremenoj umjetnosti, svakako bismo izdvojili film, kao jedan od najpopularnijih medija 21. stoljeća. Sigurno svi imate onaj jedan koji je jako utjecao na vas, nakon kojeg ste satima razmišljali o životu, koji vas je potaknuo da učinite nešto dobro i lijepo. Često smo se znali poistovjećivati s glavnim junacima koji su nam bili životna inspiracija za donošenje nekih odluka. Od filmskog žanra, svakako bismo izdvojili onaj sa selfcare temama, nakon kojeg se osjećamo mrvicu bolje i koji na neki način ima i terapeutski učinak, stoga smo izdvojili tri najbolja ljubavna filma čija je radnja idealna za pogledati kada se nalazimo u ‘brake up’ situacijama!

La La Land

Riječ je o slatko-gorkoj poslastici koja ima okus starog Hollywooda. Mjesto radnje odvija se u Zemlji čudesa, a pratimo jazz pijanistu Sebastiana i mladu glumicu u pokušaju nastanka karijere, Miu. Film je koncipiran kao mjuzikl u kojem se izmjenjuju scene pjevanja, plesanja i radnje u kojoj dvoje glavnih protagonista u velikom gradu pokušavaju ostvariti svoje snove. Pa tako, na samom kraju filma Mia postaje uspješna glumica, a Sebastian otvara jazz club, no njihova ljubav nije preživjela karijerna ostvarenja. Najbolji dio filma je zapravo scena u kojoj se prikazuje kako je njihov život mogao izgledati da nisu donijeli određene odluke. Iako sam završetak ostavlja gorak okus upravo zbog neuspjele ljubavi, ujedno prikazuje kako nam sve životne situacije i odluke pomažu da rastemo kao ljudi.

Jedi, moli, voli

Film koji je snimljen prema istoimenom romanu i nakon kojeg ćete u rekordnom roku poželjeti otputovati u Italiju. Pratimo mladu Liz, koja zbog zarobljenosti vlastitih životnih navika i osobnog nezadovoljstva, odluči prekinuti dugogodišnju vezu i otići na put oko svijeta. Prva destinacije je Italija, u kojoj se izmjenjuju živopisne slike rimskih ulica i hrane. Nakon Italije, Liz odlazi u Indiju gdje pokušava pronaći unutarnji mir suočavajući se s lošim odlukama iz prošlosti. Zadnja stanica putovanja je Bali, u kojem pronalazi i ljubav svog života. Na prvi pogled riječ o laganom, pitkom filmu ali ako zagrebemo malo dublje ovo je film koji zapravo obrađuje temu izlaska iz komfor zone i koliko nas nekada guši nedostatak hrabrosti i samim tim zatvara naše granice. Ovaj film je preporuka za jednu zajedničku ‘girls night’ večer.

Call me by your name

Ljubavno-erotska priča o dvoje mladih muškaraca koja će vas doslovno ostaviti bez daha. Radnja filma smještena je u pokrajini Lombardija s divnim krajolicima, prastarom arhitekturom i još ljepšom ljubavnom pričom. Glavni protagonisti su dvojica muškaraca, sasvim suprotnog stila života koji se u spontanim okolnostima strastveno zaljubljuju. Osim ljubavne priče ovo je film o odrastanju, emocijama i prihvaćanju, posebno roditeljske ljubavi koja je u teškim životnim trenutcima, poput ovog, ključna. Nije riječ samo o odnosu dvojice muškaraca, nego se paralelno tematizira odnos sina i oca te ljubavne odbačenosti koja je ponekad jako teška. Ovo je zasigurno jedan od najboljih ljubavnih filmova svjetske kinematografije.

Izvor: fashion.hr

(S.P.)

Pročitajte još