Godišnjica braka na Tenerifima

Piše: Redakcija

Par koji je prije nešto više od tri godine izazvao veliku medijsku pažnju ovog mjeseca ima veliki razlog za slavlje. Anabela i Andrej Atijas prebrodili su sve prepreke koje su imali na početku veze i svoju ljubav krunisali rođenjem kćerkice Blanke, koja danas ima dvije i po godine. Treću godišnjicu braka provode na Tenerifima i svaki momenat koriste da uživaju u moru, suncu i dugim šetnjama.

Odakle ideja za putovanje na Tenerife? Jeste li kod nekoga u posjeti ili…?

– Na poziv Blankicinog dede smo došli na ovo prekrasno ostrvo, koji ovdje provodi zimu u porodičnom stanu. Ispalo je zaista fantastično, nakon napornog perioda koji je iza mene,od samog boravka na “Farmi”, izdavanja novog singla, napornih višesatnih snimanja, koncerata… žU pravom momentu smo odlučili da dođemo na Tenerife i napunimo baterije.

Je li Vam ovo prva posjeta Tenerifima?

– Andrej je ovdje često boravio, dok je meni i Blankici prvi put. Zaista sam imala sreću da Tenerife posjetim s ljudima koji se ovdje snalaze kao kod kuće pa sam obišla sve najzanimljivije i uživala u ovoj ljepoti. Prvi, ali nikako i posljednji, jedva čekam ponovni dolazak, nadam se u što skorije vrijeme, jer mi se čini da ću naredni put tek da uživam.

Možete li to nazvati svojim drugim medenim mjesecom?

– Medeni mjesec smo proveli u Emiratima i jako lijepe uspomene nosim odatle, tako da i ovo egzotično iskustvo ubrajam u medene.

anabela atijas2
Koliko dugo ste u Španiji i koliko namjeravate ostati?

– Nažalost, imala sam samo nedjelju dana slobodno, čeka me mnogo posla, već od vikenda novi nastupi, novi singl, snimanje spota. Obećala sam sebi i Andreju koji je zaljubljen u ovo ostrvo da ćemo u što skorije vrijeme doći i ostati duže.

S vama je samo Blankica ili su i druge dvije cure tu?

– Ovaj put smo samo nas troje došli, jer djevojke nemaju raspust, pa moraju zbog škole da budu u Beogradu. Dogovorili smo se da sljedeći put dođemo zajedno.

Kako provodite dane? Šta Vas najviše oduševljava?

– Od ujutro do uveče smo napolju, jer ovdje vlada fantastična klima, od savršenih 22 do 28 stepeni celzijusa. Prelijepa vegetacija, mnogo razonode. Obišli smo cijelo ostrvo, a nalazimo se u Puerto de la Cruzu, fantastični Santa Cruise je ostavio veliki utisak na mene, mogla bih da živim tamo bez razmišljanja. El teide vulkan na 3700 metara nadmorske visine nudi potpuno drugačiji užitak, interesantno je da ovdje vladaju četiri mikro klime pa u krugu od 50 kilometara možete se i kupati i grudvati.

anabela atijas9

U čemu Blankica najviše uživa?

– Oduševljena je životinjama. Obišli smo čuveni Loro Park ili Park ptica, gdje smo uživali u raznim show programima divnih životinja, poput kita ubice, orke, zatim foka, papiga… Na sve to imali smo sreću da je gostovao cirkus na ledu u samom Puertu, pa je uživala u performansu svoje omiljene Diznijeve junakinje Else i njenih drugara. To je zaista neopisivo iskustvo za nju.

Jeste li probali neke tamošnje gastro specijalitete?

– Oduševljena sam španskom kuhinjom, veoma je zdrava i lagana. Najviše sam uživala u raznim đakonijama iz mora, spremljenim na njihov način. Vina da i ne spominjem, jer zaista imaju predivna. Sva sreća da smo po cijeli dan bili aktivni, u čuvenom Siam parku plivali i uživali u vožnji toboganima.

Kako biste opisali svoj brak? Sudeći prema medijskim napisima, prošli ste mnogo iskušenja.

– Ne obazirem se više na novinske napise, ne objašnjavam, ne demantujem i ne pravdam se. Zlatno pravilo koje sam usvojila i presrećna sam zbog toga. Moj brak je od početka brak u kojem vlada sloga, razumijevanje, sloboda. Nikada se niko nije odrekao nečega zbog čega bi izgubio indentitet.

anabela atijas8

Gdje se vraćate s putovanja? U Sarajevo ili Beograd? Da li još živite na toj relaciji ili ste se konačno vezali za jedno mjesto?

– Vraćamo se u Ljubljanu, pa za Beograd, punim 41 godinu i napravit ću tim povodom malo slavlje za svoje prijatelje, a zatim putujem radno u Švicarsku za vikend. Punom parom u nove pohode, s mnogo entuzijazma. Punih baterija zahvaljujući blagodetima u kojima uživam posljednju nedjelju na Tenerifima.

anabela atijas5

Pročitajte još