Intimna ispovjest Nataše Bekvalac: Htjela sam da dokažem ocu da sam vrednija od sina za kojim je toliko patio

Piše: Selma Hodo

Srbijanska pjevačica Nataša Bekvalac na svom je Instagram profilu podijelila simpatičnu situaciju koja joj se desila dok je čekala kćerku Katju da završi tretman. Naime, dok je pjevačica sjedila i pila kafu prišla joj je djevojka, poklonila joj svoju knjigu, te joj se zahvalila za sve ono što je uradila za feminizam.

-Sjedim danas u kafiću dok čekam moju Katju da završi svoj tretmančić pa da je vodim na trening.  Kafić je mali i pun, energija je lijepa, ljudi su nasmijani. U jednom momentu mi prilazi djevojka i pita me da li imam minut.Malo sam se iznenadila i još nisam ni izustila da imam i više ,kada me ona prekinu i kaže: “Da ti nešto poklonim”. Nasmijala sam joj se a ona nekako uvijek za korak brža i ispred mene, pruža mi knjigu. “Želim da ti poklonim svoju knjigu i da ti se zahvalim za sve što činiš za feminizam, značajno je. Doslovno mi se tjeme naježilo i svaka pora otvorila. Zahvalila sam se i htjedoh da se glasno nasmijem ali ukočih se jer su me uvijek kočili kada se glasno smijem. Nije bilo primjereno. A da sam muško? Da li bi bilo?'”, napisala je na početku svoje intimne ispovjesti Nataša.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nataša Bekvalac (@bekvalceva)

Nataša se potom prisjetila i toga da je njen otac dugo patio što nije dobio sina, već tri kćerke.

-Moj tata je želio sina. Dobio je tri kćerke. Moji roditelji su u šali to uvijek pričali, a društvo se smijalo. Eto Beki nije uspio. Kao mala bila sam mu mezimica. Upisao me je u školu fudbala, na prijemnom sam bila jedina djevojčica i tada bila prva na listi po rezultatima izdržljivosti, spretnosti i brzine. Pripremao me je. Igrali smo fudbal u pijesku,bili smo par koji niko nije mogao da pobjedi. Htjela sam da mu se dokažem da vidi da sam dovoljno dobra, možda čak vrednija nego sin za kojim je toliko patio. Poslije mi je mama priznala da ga je slagala dva puta. Za Kristinu i mene. Oba puta je rekla da nosi dječake.
Danas moj život nije savršen, često je na meti podsmjeha i tračeva ali je sretan. Rodila sam dvije kćerke i željela sam da obje budu djevojčice”, napisala je Nataša.

Na kraju ispovjesti napisala je da jeste feminiskinja, ali da ona uprkos svim negativnim stvarima koje su joj se izdešavale ne mrzi muškarce.

Pročitajte još