Marija Šerifović progovorila o svom seksualnom opredjeljenju i osudama: Godinama posjećujem psihoterapeuta

Piše: S.P.

Pjevačica Marija Šerifović (38) jedne je prilike otvoreno govorila o tome koliko su je njeni izbori u životu koštali, zašto se nikada nije pokajala što je odlučila da otvoreno govori o svojoj seksualnoj orijentaciji, ali i zbog čega ljudi pogriješe kada je dožive kao bahatu i drsku.

Marija je kazala da često nije svjesna koliko je njena otvorenost po  pitanju seksualne orjentacije i zalaganje za prava LGBT populacije imala utjecaja na društvo.

– Uvijek  sam se zalagala za slobodu, ali to je samo zato što sam prije svega željela da živim život na način koji meni odgovara. Stvari o kojima pričam nisu vezane samo za seksualno opredjeljenje, već u njima može da se prepozna svako inteligentno biće koje želi da živi svoj život po vlastitom izboru. Ako moj izbor znači da će mama da mi padne u nesvjest ili da će tata da se naljutiti, pa neka bude tako…Svako biće ima apsolutno pravo da živi onako kako želi, kazala je Marija.

Marija ne krije i da je godinama posjećivala psihoterapeuta.

– Imam svog terapeuta već 20 godina jer je važno održavati mentalno zdravlje. To što živimo u Srbiji gdje je tabu tema odlazak kod terapeuta jer vas tada svrstavaju u lude, to je fuj stav. Imam svoju doktoricu. Možda je ona kriva što nekima idem na živce više, nekima manje, ali ja je ne bih mijenjala nikada.

 

Pročitajte još