Pomozimo B.K. da prohoda

Piše: Redakcija

Za zlu sudbinu djevojčice B.K. prije nekoliko mjeseci saznali smo svi, dok se borila za život na KCUS-u nakon povreda koje joj je nanio očuh u vlašićkom selu Vitovlje. U bolnicu je primljena s kontuzijama mozga i krvarenjem, te frakturom frontalne kosti. Tijelo joj je bilo prekriveno modricama. Bila je u plitkoj komi. Hranili su je “na slamčicu”, nije mogla hodati, slabo je vidjela, nije mogla govoriti…

Danas živi s majkom Selmom Halilović u njenoj porodičnoj kući nadomak Zenice. Nemaju primanja, a Selma, zbog kćerkinog stanja, trenutno nije umogućnosti da radi. Žive, kaže, od pomoći dobrih ljudi kojima je beskrajno zahvalna za sve što su dosad učinili za njenu kćerku.

Nedavno su se vratile s liječenja u specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju u Krapinskim Toplicama (Hrvatska). U ovom centru ostale su 21 dan. Djevojčica je prošla intenzivne i brojne terapije: radne, terapiju strujom, kod psihologa, logopeda, medicinsku gimnastiku, u bazen, kadu… I uspjela je napraviti prve korake.

Za dalji oporavak potrebno joj je još terapija. Mole se svi oni koji su u mogućnosti da pomognu ovoj djevojčici, kako bi ponovo mogla uživati u djetinjstvu.

Uplatu možete izvršiti u Raiffeisen BANK dd, na ime Selma Halilović

Žiro račun: 1613000049524763

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti