Bila je proglašena najljepšom ženom na svijetu, a grudi je osigurala na 300.000 dolara

Piše: Redakcija

Kad se 1980. u Flashu Gordonu uz lik princeze Aure pojavilo glumačko ime Ornella Muti, nema ko ga nije zapamtio od Los Angelesa do Tokija.

Rođena 1955. kao Francesca Romana Rivelli, od oca Napolitanca i majke Estonke njemačkog porijekla, postala je poznata u Italiji u vrijeme dok je još ni pubertet nije prošao, ali je već u svojim srednjim dvadesetim napravila korak dalje i predstavila se van Apenina u punom svjetlu.
El día que perseguí a Ornella Muti en Cartagena | EL UNIVERSAL - Cartagena

Glumila je u još nekim međunarodno poznatim filmovima osim Gordona, a od prekookeanskih jakih tačaka prepoznatljivosti tu mora biti njena uloga Stalloneove supružnice u Oscaru, pa i TV-film Casanova s Richardom Chamberlainom i Faye Dunaway, Čekaj do proljeća, Bandini opet s Faye i Joeom Mantegnom, Sezona divova, onda Sensual Man i Neapolitan Mystery u domovini, kao i pojavljivanje u Rimu, s ljubavlju Woodyja Allena prije desetak godina.

Mora se reći da joj je filmsko partnerstvo s Adrianom Celentanom donijelo možda i glavnu porciju slave u okvirima svoje zemlje, a nezanemarivu i u okvirima nekadašnje Jugoslavije.

Proglašena najljepšom ženom svijeta

Picture of Ornella Muti

Interesantno da je Ornella Muti 1994. proglašena najljepšom ženom svijeta u izboru magazina Class, a već dvije godine kasnije je dobila prvog unuka. Tad je imala jedva 40, ali sve je na vrijeme obavila i nije ostavljala ništa slučaju, uključujući i svojevremeno osiguravanje svojih grudi na 300 hiljada dolara.

Gdje je danas? Pa uživa u životu, putuje svijetom, a od snimanja filmova je gotovo potpuno odustala i radije tu i tamo zaigra u nekoj pozorišnoj predstavi.

File:2016-02-01 608 Ornella Muti.JPG - Wikimedia Commons

Najveću uslugu ipak čini kad putuje, jer je na svim meridijanima i na svim paralelama rado viđena i ugošćena – Ornella Muti.

Izvor: Index.hr

(L. M.)

Pročitajte još