Supruga Vitalija Klička živi u Njemačkoj: Daleko sam od domovine, ali cijela moja porodica je u ratu

Piše: Selma Hodo

Stariji brat Kličko, Vitalij, posljednjih nekoliko dana kao gradonačelnik Kijeva s bratom Vladimirom brani svoj grad od žestokih napada Rusije.

Kao možda i najveća podrška, njegova se supruga Natalija Kličko sada javila putem Instagrama objavivši videozapis iz 2014. godine kada je u njemačkom gradu Oberhausenu izvela ukrajinsku himnu prije boksačkog meča svog šogora Vladimira.

-Slava našem velikom ukrajinskom narodu! Ko bi pomislio da će osam godina kasnije Ukrajina zadrhtati od bombardovanja i biti napadnuta od strane Rusije. Ko bi tada vjerovao da će Ukrajinci biti prisiljeni uzeti oružje u ruke kako bi obranili svoju domovinu, narod, svoju nezavisnost i demokratska načela. Beskrajno sam ponosna na hrabrost svoga naroda, hrabrost naših neustrašivih vojnika, naših ljudi. Beskrajno sam ponosna i klečim pred hrabrošću naših majki, žena! Danas sam daleko od domovine, ali cijela moja porodica je u epicentru rata, napisala je Natalia Kličko.

U nastavku je poručila da će se nastaviti moliti i dalje “čuvati vjeru, svjetlo i ljubav u srcu”.

-Dat ću sve od sebe ovdje, aktivirat ću ljude da ne ostanu ravnodušni! Bit ću tamo gdje je moja pomoć potrebna, za izbjeglice koje stižu u Njemačku, pružajući im sve vrste pomoći, prikupljajući sredstva. Neću šutjeti! Nemojte ni vi ostati ravnodušni, istaknula je Natalia.

-Zahvaljujem svim građanima Rusije koji pobijedivši strah izlaze na ulice da zaustave krvoproliće i rat! Molimo vas da nastavite dizati glas da zaustavite užas koji je vaša vlada počinila u Ukrajini! Nemojte šutjeti!, napomenula je među ostalim u objavi.

Inače, Vitalij i tri godine mlađa pjevačica Natalia u braku su od 1996. godine, a zajedno su dobili 21-godišnjeg Yegora-Daniela, 19-godišnju kćer Elizabeth-Victoriju te 16-godišnjeg sina Maxa.

Izvor: Story.hr

 

Pročitajte još