Mirzad Keško treba skupe lijekove, pomozimo mu da ih dobije

Piše: Redakcija

Dvadesetogodišnji Mirzad Keško obolio je od akutne promijelocitne leukemije. Ova bolest mu je dijagnosticirana 27. decembra 2011. godine.

Liječenje je bilo uspješno te je nakon četiri mjeseca otpušten iz bolnice s dijagnozom leukemije u remisiji (nalazi nisu uopće pokazivali prisustvo bolesti) pa je obavljao redovne kontrole idućih godinu dana koje, također, nisu pokazivale prisustvo bolesti.

Nažalost, na posljednjoj kontroli 20. augusta nalazi su bili lošiji te je odmah upućen na hospitalizaciju na Kliniku za hematologiju, gdje su rekli da je za uspješno liječenje potrebno nabaviti lijek “Arsen Trioksid”, koji se može kupiti u Njemačkoj i za koji je za minimalnu dozu koja je Mirzadu potrebna neophodno platiti 20.000 konvertibilnih maraka, koje njegova porodica nije u mogućnosti izdvojiti.

Mirzadov otac je sedamdesetogodišnji penzioner, a Mirzadov brat Muharem je sva svoja sredstva potrošio za Mirzadovo liječenje prvog puta, tako da nisu u stanju finansirati liječenje.

Sva njihova finanijska sredstva odlaze za kupovinu drugih lijekova – prvenstveno lijek Vesanoid – Atra, saopćeno je iz Press službe Općine Hadžići.

Građani koji žele pomoći ovom mladom teško oboljelom momku mogu to uraditi putem humanitarnog broja: 090-291-042

Uplate iz Bosne i Hercegovine:

Raiffeisen BANK dd Bosna i Hercegovina
Žiroračun banke:1610000000000011
Broj štednog računa: 09001255957 Keško Mirzad

Uplate iz inozemstva:

Payment instructions payment should be effected as follows: Beneficiary Bank: Raiffeisen Bank dd Bosna i Hercegovina Swift Code: Rzbaba2s
Address: Zmaja Od Bosne bb, Sarajevo
Details of beneficiary: Iban Ccde: Ba391612000027599515 full beneficiary
Name: Mirzad Keško
Full beneficiary address: Smucka 64 Hadžići

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti