Kraljica Elizabetha iznenadila novom odlukom, više ne želi živjeti u Buckinghamskoj palači

Piše: Selma Hodo

Britanska kraljica Elizabetha II odlučila je napustiti Buckinghamsku palaču, a svojom službenom rezidencijom proglasila je dvorac Windsor u kojem će sada živjeti i obavljati dužnosti. Ova odluka dolazi nakon informacija o sve lošijem zdravlju kraljice pa će tako odustati od većine službenih putovanja koje će za nju obavljati njeni nasljednici.

Posljednje dvije godine, otkad je počela pandemija, kraljica je tamo provela većinu vremena, a ona i princ Philip tamo su dijelili posljednje trenutke prije njegove smrti.

-Windsor je njeno omiljeno mjesto. Tu je stvorila najljepše uspomene s princom Philipom, tu su njezini poniji, a i porodica živi u blizini. Stoga njena odluka i ima smisla, komentirao je kraljevski novinar Hugo Vickers odluku kraljice.

Inače, trenutno se u velikom dijelu Buckinghamske palače odvijaju renovacije koje bi trebale trajati sve do 2027. godine, a nakon kraljice Elizabethe, tamo će živjeti Charles i njegova supruga Camilla kada postanu kralj i kraljica.

Podsjetimo, kraljica je nedavno preboljela koronavirus, a nakon što se oporavila prvo je posjetila porodicu. Provela je poslijepodne na njenom imanju u Windsoru s princezom Beatrice i njenom petomjesečnom kćeri Siennom. Ubrzo su im se pridružili i princ William i Kate Middleton uz njihovu djecu, prinčeve Georgea i Louisa te princezu Charlotte.

Izvor: RTL.hr

Pročitajte još