Odabrao ‘Vogue’: Smeđa boja, kraljica doma

Piše: L. M.

Kao i u modi, svake godine pojave se novi trendovi u uređenju interijera. I jednima i drugima prvo svoj blagoslov mora dati cijenjeni magazin „Vogue“, koji već dugo ne diktira samo modne trendove. „Vogue“ je razgovarao s poznatim arhitektima i dizajnerima interijera, kako bi provjerio koja će boja u 2022. godini biti najpopularnija kada je riječ o uređenju doma, a odgovor je – smeđa.

Magazin piše kako popularnosti smeđe doprinosi i sve veća popularnost takozvanog toplog minimalizma u uređenju interijera.

Prema psihološkom tumačenju boja, ljudi okruženi smeđom bojom osjećaju se sigurnima zbog njene povezanosti sa zemljom – smirujućim i otpornim elementom koji nas doslovno drži prizemljenima.

Stoga i ne čudi što nakon dvije godine provedene u znaku pandemije, smeđa boja bilježi ogroman preporod u uređenju domova i dizajnu interijera općenito. Ljubitelji interijera ponovno eksperimentiraju bojama, a bogate nijanse smeđe jedne su od najtraženijih.

Od luksuzne boje konjaka, karamele, pa sve do čokoladne, smeđe nijanse sada se podjednako ističu na namještaju, dekorativnim elementima, ali i bojama zidova, zbog čega će trend neutralnih boja u interijerima ove godine predahnuti.

 

Pročitajte još